Száz százalékos védelem a zsaroló vírusok ellen az új Trend Micro megoldásokkal

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 19. 11:34

A Trend Micro Incorporated bemutatta a Trend Micro Security 2017 szoftvercsaládot, amellyel újból bizonyította elkötelezettségét a biztonság és az ügyfelek adatainak védelme iránt. Az új család olyan kibővített képességekkel rendelkezik, amelyek megvédik a felhasználókat a zsaroló programoktól, a kártevők fenyegetéseitől, a személyazonosság-lopástól és a kártevő programok új fajtáitól is.

A Trend Micro átfogó biztonsági megoldása megóvja a felhasználót az általánosan ismert veszélyektől, ugyanakkor az újfajta támadásokat is képes blokkolni. Védelmet nyújt a zsaroló programok ellen, amelyek zárolják a számítógépeket és a mobil eszközöket, akár titkosíthatják is az azokon tárolt fájlokat, és váltságdíjat fizettetnek az áldozattal. Az sem garancia, ha az áldozatok engednek a zsarolásnak, a támadók ugyanis akár a fizetést követően is törölhetik a fájlokat, vagy véglegesen zárolhatják a számítógépet. Az iparági szakértők nemrég készült jelentése szerint azonban a Trend Micro Security 2017 a zsaroló programok 100 százalékát blokkolja, és a webes fenyegetések ellen is 100 százalékos védelmet nyújt. Így a megoldás segítségével a felhasználók hatékonyan védhetik meg értékes adataikat. 

 

 

„Minden eddiginél nagyobb szükség van a védelemre világszerte, így hazánkban is. A világ egyik legnagyobb kiberfenyegetési tudástárának számító Trend Micro Smart Protection Network adatai szerint Magyarországon is fékezhetetlen lendülettel terjednek a zsaroló vírusok. Nem véletlen, hogy 2016 második negyedévben, szinte a semmiből ugrott a Locky ransomware a leggyakoribb fenyegetések rangsorának az élére, és a dobogó 3 fokából kettőt zsaroló vírusok foglalnak el. A toplistán szintén előkelő helyen szerepelnek a felhasználók online banki információnak eltulajdonítására szakosodott kártevők, amelyek ellen a Trend Micro Security 2017 szintén kiváló védelmet nyújt” – foglalta össze Bárány Zsolt, a Trend Micro Magyarországért és Romániáért felelős regionális ügyfélmenedzsere.

 

A különféle káros fenyegetések növekvő jelenléte miatt a Trend Micro Security legújabb verziója egy magasabb védelmi szintet biztosít a legértékesebb fájlok és emlékek számára. A továbbfejlesztett biztonsági képességek kivédik a zsaroló programok támadását, amelyek rejtőzhetnek feltört weboldalakon, kéretlen levélüzenetekben vagy egyéb kártevőkben. Az új Folder Shield funkció azt is megakadályozza, hogy a zsaroló programok titkosíthassák a gépen található, pótolhatatlan fájlokat. 

 

A mobil eszközök védelmére szintén kiemelt figyelmet fordít a Trend Micro. Az androidos mobil eszközöket támadó zsaroló programok száma 2015 áprilisa óta a 15-szörösére nőtt. A mobilokat célzó változatokat különféle találékony módszerekkel terjesztik, az egyik új trükk például az androidos okostelevíziók megfertőzése (amint arról elsőként a Trend Micro tudósított).

 

A Trend Micro Mobile Security for Android, amely megtalálható a Trend Micro Security-csomag egyes változataiban, képes észlelni a kártékony alkalmazások 99,9 százalékát, és mobil eszközökön is megvédi felhasználóit a zsaroló programok internetes támadásaitól . A Mobile Security további újfajta védelmi lehetőségeket kínál, például figyelmeztet, ha nem biztonságos vezeték nélküli hálózathoz tervezünk csatlakozni. Továbbá megkeresi a biztonsági réseket az alkalmazásokban, amelyeket kihasználhatnak a telefont vagy a fájlokat támadó kiberbűnözők. A Mobile Security a WhatsApp felhasználói számára is letiltja a veszélyes hivatkozások megnyitását, ezáltal a személyazonosság-lopástól is megóvja őket.

 

A Trend Micro Securityről szóló további információkért vagy az ingyenes próbaverzióért keresse fel a következő weboldalt: www.trendmicro.com/consumer-ransomware/

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50