Már elérhető a Samsung nyílt forráskódú HbbTV Media Playere

A HbbPlayer segítségével a fejlesztők teljesíthetik a HbbTV szabvány alkalmazásigényeit

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 21. 15:02

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) szabványhoz készült médialejátszója nyílt forráskódú projekt formájában elérhető lesz a github nyíltforráskód-fejlesztő közösségi oldalon, HbbPlayer néven. A lejátszó segítségével a műsorszolgáltatók és alkalmazásfejlesztők egy olyan platformon tesztelhetik és érvényesíthetik a HbbTV alkalmazásokat, amely bármely, a HbbTV 1.5-ös szabvánnyal kompatibilis tévén alkalmazható.

A HbbTV „egy globális kezdeményezés, amelynek a célja az összekapcsolt tévékészülékek, set‐top boxok és többképernyős eszközök segítségével a szórakoztató szolgáltatások sugárzásának és szélessávú közvetítésének összehangolása.” Az új projekteket indító műsorszolgáltatók és alkalmazásfejlesztők gyakran ütköznek abba a nehézségbe, hogy az általuk használt eredeti kód nehezen feleltethető meg a HbbTV szabvány követelményeinek. Egyes fejlesztők számára a teljesen átjárható HbbTV médialejátszó alkalmazások fejlesztése is problémát jelenthet. A HbbPlayer mindkét problémára megoldást kínál.

 

 

Ezzel a kezdeti kiadással a HbbPlayer támogatja a HbbTV 1.5-ös szabvány szolgáltatásait, és alapot biztosít a HbbTV 2.0.1-es szabvány követelményeinek megfelelő további fejlesztésekhez. A HbbPlayer az élő és igény szerinti tartalmak folyamatos közvetítésére szolgáló DVB-DASH formátumot, valamint a HTTP-alapú progresszív letöltést is támogatja, amely olyan speciális funkciókat tartalmaz, mint a trükkös lejátszás vezérlése vagy az időeltolódás. 

 

A HbbPlayer még az idén tervezi kiterjeszteni a támogatást a DASH-alapú tartalmak HbbTV szabványnak megfelelő feliratozására is, ami a kisegítő lehetőségek és szolgáltatások korszerű és hatékony támogatása által lehetővé teszi majd a fejlesztők számára az általuk kezelt tartalmak körének és funkcióinak kibővítését.

 

„A Samsung felismerte az új HbbTV alkalmazások piaci bevezetésében rejlő komoly kihívásokat. Reméljük, hogy a most kibocsátott, nyílt forráskódú médialejátszónk segít csökkenteni a műsorszolgáltatók és alkalmazásfejlesztők által munkával töltött időt és az új alkalmazásokkal kapcsolatos problémák számát” ­ mondta Miyoung Yoo, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának alelnöke. ­ „Reményeink szerint a HbbTV-vel foglalkozó közösség az általunk fejlesztett HbbPlayer lejátszót további HbbTV alkalmazások létrehozására és tesztelésére használja majd, és együttműködik velünk egy hatékonyabban integrált, magasabb teljesítményű HbbTV rendszer kifejlesztésében.”

A HbbPlayer a https://github.com/Samsung/HbbPlayer weboldalon érhető el. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05