Új igazgatóval erősíti kiberbiztonsági üzletágát az EY

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 29. 10:52

A kiberbűnözés mára az egyik legjelentősebb bűnözési formává nőtte ki magát. Globális szinten évi 1000 milliárd dolláros kárt okoz a cégeknek. 

A fenyegetettségekkel párhuzamosan növekvő piaci igényekre válaszul idén augusztustól az EY Magyarország Zala Mihály vezetésével fejleszti tovább kiberbiztonsági tanácsadó üzletágát. Az új vezető a Magyar Államkincstártól érkezik, ahol miniszteri biztosként a szervezet informatikai szakrendszereinek áttekintéséért volt felelős. 

 

A digitalizáció előnyei mellett az egyre növekvő adatmennyiség és ennek nem megfelelő kezelése miatt a nagyvállalatok mind több folyamata válik célponttá kiberbűnözők számára. Míg az egyes bűnözési formák közül egyre nagyobb méreteket ölt az informatikai visszaélés, az EY tapasztalatai szerint a kiberbűnözési formák közül az ipari kémkedés a legjövedelmezőbb a bűnözők számára, így a cégeknek is egyre fontosabbá válik, hogy megvédjék adataikat az illetéktelen behatolók ellen. 

 

 

Ennek a trendnek megfelelően az EY bővíti hazai kiberbiztonsági üzletágát, aminek a vezetését Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet korábbi vezetője vette át. 

 

A szakértő évtizedes tapasztalattal rendelkezik az információbiztonság területén. Nevéhez köthető többek közt a Cyber Defence Management Authority (E-biztonsági Intelligencia Központ) létrehozása a Nemzeti Biztonsági Felügyeleten belül, legutóbb pedig a Magyar Államkincstár informatikai szakrendszereinek áttekintéséért felelt miniszteri biztosként. Legutóbbi megbízatása után a kiberbiztonsági üzletág igazgatójaként csatlakozott az EY-hoz. 

 

Az EY jelenleg mintegy 2000 kiberbiztonsági szakértővel dolgozik világszerte. A cég budapesti irodája folyamatosan bővülő létszámával az EY közép-európai kiberbiztonsági központját hozza létre, ahonnan szolgáltatásainak teljes palettájával segíti hazai és nemzetközi ügyfeleit Európa szerte. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05