A Samsung és a HPE partnersége felgyorsítja a hálózatszolgáltatók átalakulását

A távközlési mobilhálózatokhoz készült integrált többgyártós NFV megoldások ötvözik a Samsung és a HPE távközlési és vállalati informatikai szakértelmét

forrás: Prím Online, 2016. október 1. 09:08

A Samsung Electronics és a Hewlett Packard Enterprise bejelentette együttműködését, amely keretében hálózati funkció virtualizációs (Network Functions Virtualization, NFV) infrastruktúrával és virtuális hálózat funkció (Virtual Network Function, VNF) megoldásokkal látják el a szolgáltatókat.

Ez az együttműködés mind a hálózatszolgáltatók, mind pedig a felhasználók számára kiemelt fontosságú, hiszen mindkét fél egyre inkább nyílt architektúrán alapuló, kipróbált és integrált, többgyártós megoldásokat szeretne alkalmazni.

 

Az új partnerségben két, kategóriájában a legjobb megoldás egyesül: a Samsung szolgáltató hálózata és a HPE informatikai és távközlési szakértelme. A megoldások együttesen lehetővé teszik, hogy a hálózatszolgáltatók a monolitikus, saját fejlesztésű berendezés-alapú hálózataikat agilisebb felhő-alapú, NFV infrastruktúrává alakítsák.

 

 

„A Samsung magabiztosan őrzi úttörő szerepét az olyan fejlett technológiák terén, amelyek a következő generációs megoldások, így például a nyílt ökoszisztémás NFV piacának vezetéséhez szükségesek” – mondta Woojune Kim, a Samsung Electronics igazgatóhelyettese és az új generációs kommunikációval foglalkozó csapat stratégiai csoportvezetője. – „Nagy potenciált látunk a HPE Nyílt NFV partnerprogramban, amellyel lehetőséget biztosítunk a hálózatszolgáltatók számára, hogy az általunk 2015-ben kifejlesztett, a piacon bizonyított NFV megoldás mellett több másik, kiválasztott NFV szolgáltató közül választhassanak.”

 

A bejelentéssel a Samsung távközlési hálózati berendezések szolgáltatójaként csatlakozik a HPE Nyílt NFV partnerségi programhoz. A Program az ETSI-kompatibilis HPE Nyílt NFV infrastruktúrán tesztelt NFV technológia, alkalmazás és szolgáltató partnerek széleskörű ökoszisztémája. Az NFV ezen megközelítése a nyitottságnak és a szabványoknak való megfelelésen alapul, lehetővé téve, hogy más távközlési ökoszisztéma-partnerek a HPE Nyílt NFV platformon alapuló új innovációkat vezessenek be. 

 

„A HPE és a Samsung a színfalak mögött már eddig is sikeresen együttműködött az NFV projekteken, amelyek a telekommunikációs szolgáltatókat és meglévő hálózataikat az ügyfelek folyamatosan növekvő igényeinek kielégítésére kész, a költségeket csökkentő agilis távközlési felhő alapú szolgáltatássá alakíthatják” – mondta Werner Schaefer, a HPE igazgatóhelyettese és NFV vezérigazgatója. –„A Samsunggal kötött partnerségünk formalizálásával még jobban kiterjesztjük a munkánkat, hogy az NFV előnyeit a CSP ökoszisztémába is elhozzuk.”

 

A partnerséggel a Samsung átveszi a vezetést a mobilhálózatok számára nyújtott távközlési VNF, így a virtualizált EPC (vMME, vGW), virtualizált IMS (vCSCF, vTAS, vPPT-AS, stb.) terén, beleértve a VNF kezelőt is. A HPE a HPE Nyílt NFV platform és az NFV kezelési és összehangolási (MANO) megoldások segítségével lehetővé teszi a hálózatszolgáltatók számára, hogy áthidalják a jelenlegi infrastruktúrájukról az NFV-re való átváltás előtt álló akadályokat.  

 

A partnerség egy közös piaci bevezetési stratégiát is magában foglal, telepítésre kész harmadik féltől származó megoldásokkal. A telekommunikációs szolgáltatók (Communications Service Providers, CSP) harmadik felek kínálatából is válogathatnak, amelyeket a HPE Nyílt NFV partnerprogram igazol, ilyen például a virtuális privát-LTE hálózatszolgáltatás, a vCPE és az SD-WAN. 

 

A Samsung és a HPE NFV rendszerintegrációs szolgáltatásokkal is segíti a CSP-ket, hogy biztosítsák az új technológiák gyors, költséghatékony és megbízható implementációját.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15