Összefog az ABB és a Microsoft az ipar digitális átalakításának ösztönzésére

forrás: Prím Online, 2016. október 10. 15:35

Az ABB és a Microsoft Corporation bejelentette, hogy a két cég stratégiai partnerséget köt egymással annak érdekében, hogy az ipari ügyfelek a digitális megoldások alkalmazásával új értéket hozhassanak létre.

Az ügyfeleknek jelentős előnye származik az együttműködésből, melynek keretében a Microsoft Azure intelligens felhőalapú platformjának előnyeit ötvözik az ABB kiemelkedő szakmai ismereteivel és az ipari megoldások széles portfóliójával.

 

A két stratégiai partner elkötelezte magát, hogy támogatják a digitális átalakítás folyamatát a különböző ügyfélszegmensekben, így a robotikában, a tengerhajózásban és kikötő-üzemeltetésben, az elektromos járművek fejlesztésében és a megújuló energiák hasznosításában. Annak köszönhetően, hogy az ABB a Microsoft Azure-t választotta integrált felhőalapú szolgáltatási platformjának, az ABB ügyfelei hozzáférhetnek ahhoz a nagyvállalati felhőinfrastruktúrához, amely több milliárd dolláros, folyamatban lévő befektetésre támaszkodhat.       

 

„Az ABB-vel együtt olyan digitális technológiát és felhőalapú platformot szállítunk az ipari ügyfeleinknek, amely új távlatokat nyit a vállalat minden alkalmazottja, munkacsoportja és üzleti rendszere előtt, és a felgyorsítja a döntéshozatalt, lehetővé téve ezzel további növekedést és új lehetőségek kihasználását” – nyilatkozta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

 

„A Microsoft és az ABB erősségeit ötvöző stratégiai együttműködésünk páratlan előnyöket kínál a közüzemi, az ipari, a közlekedési és infrastrukturális szektorban működő ügyfeleink számára” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „A következő lépésben azt tervezzük, hogy az ABB több mint 70 millió csatlakoztatott eszközére, illetve a több mint 70 000 kiépített vezérlőrendszerére támaszkodva kifejlesztjük a világ egyik legnagyobb ipari felhőplatformját.” 

 

 

A múlt héten útjára indított ABB Ability ötvözi az ABB digitális megoldásait és szolgáltatásait az összes ügyfélszegmensben, és megerősíti a cégcsoportnak az energetika átalakításában és a negyedik ipari forradalomban betöltött piacvezető pozícióját. Az ABB új integrált felhőplatformja kulcsfontosságú lesz az ABB Ability támogatásában, és várhatóan egy nagy, nyílt, digitális ipari ökoszisztémát hoz létre az ügyfelek, partnerek, szállítók és fejlesztők számára. 

 

Az ABB és a Microsoft arra törekszik majd, hogy felgyorsítsa azoknak a digitális megoldásoknak a kifejlesztését, amelyek alkalmazása javítja az ügyfelek termelékenységét, növeli az üzemidőt, a sebességet és a hozamot. 

 

Platformját az Azure-ra alapozó, a piacvezető pozícióját a 4. ipari forradalomban megerősítő ABB úgy tervezi, hogy teljes körűen kihasználja az Azure kínálta – így például az Azure IoT Suite-ben és a Cortana Intelligence Suite-ben rejlő – szolgáltatásokat, és kiaknázza majd az eszközök, a rendszerek, a vállalat és a felhő adta új lehetőségeket.

 

Az együttműködésben már hosszú és sikeres múltra visszatekintő ABB és Microsoft átalakítást célzó, end-to-end (azaz a szoftvert és a hardvert is magába foglaló) megoldásokat szállított már számos iparág számára, köztük a robotika, az intelligens energiahálózatok, a tengerhajózás és kikötő-üzemeltetés, valamint az elektromos járművek töltési infrastruktúrája szegmenseiben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05