Kezdeményezés az otthontalan emberek megsegítésére

Elkészült a My Budapest Photo Project naptárja

forrás: Prím Online, 2016. október 11. 09:26

Magyarországon 50.000 hajléktalan ember éli életét fedél nélkül, utcákon, autóban, hajléktalanszállón, parkokban, erdőben vagy aluljárókban. A My Budapest Photo Project kezdeményezés célja, hogy felhívja az emberek figyelmét erre a szociális problémára és társadalmi összefogással segítsen nekik ismét talpra állni. A Hajléktalanok Világnapján megjelenő naptár megvásárlásával a kampányban résztvevő hajléktalan alkotókat lehet támogatni.

„Otthontalanná válni a legegyszerűbben talán úgy lehet, ha elvesztjük a legfontosabb személyt az életünkből. A fizikai veszteség még a reménytől is megfoszt, hogy visszajöhet az, ami már csak emlék maradhat számunkra. A veszteség veszteséget halmoz tovább, egészen a reménytelenség átmenetiségétől a bizonyossá válásáig. Egyedül maradva, védelem nélkül a tovább zuhanástól…”  – osztja meg velünk történetét Kiss Enikő, az egyik alkotó a MY Budapest Photo Project naptárban.

 

A legtöbb hajléktalan embernek megvan a maga története, hogy hogyan jutott erre a sorsa. Baleset, szerettük elvesztése, munkahelyük megszűnése… gyakran önhibájukon kívül kerülnek ebbe a helyzetbe. A fedél nélküli élet nem jelenti azt, hogy ezen embereknek nincsenek terveik, vágyaik, mert a legtöbben közülük nem törődtek bele a sorsukba és változtatni szeretnének, csak kevés lehetőségük van erre. A My Budapest Photo Project a Budapest Bike Maffia és a Café Art kezdeményezése, amely azon kívül, hogy felhívja erre a súlyos társadalmi problémára a figyelmet, egy eldobható fényképezőgéppel esélyt adott a kampányban résztvevőknek, hogy megmutassák városukat és azon keresztül saját magukat. 

 

 

A kampányban résztvevő hajléktalan emberek által készített közel 2000 fényképből egy szakmai zsűri állította össze a My Budapest Photo Project kiállításának az anyagát, ami két és fél héten keresztül volt látható a Budapest Pontban és közel 1500 ember nézte meg. A kiállított képekre a kiállításon és a Facebook oldalon közel 1000-en szavaztak, a legtöbb szavazatot kapó 13 képből állt össze a My Budapest Photo Project 2017-es naptárja. A naptárt október 10-től lehet megvásárolni 2500 Ft-ért online vagy a kiállítás helyszínein. A naptárból befolyt összeggel pedig a kezdeményezésben résztvevő hajléktalan embereket támogatják, akik plusz anyagi bevételhez is juthatnak a program kapcsán amennyiben segédkeznek a naptárak árusításában.

 

A naptár megjelenésével a My Budapest Photo Project nem zárul le. A kiállítás vidéki turnéra indul és látható lesz Pécset, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron és Debrecenben. A kezdeményezésről az aktuális hírek és a kiállítások időpontjai a My Budapest Photo Project Facebook oldalán található.

 

„Induláskor nem is mertem volna remélni, hogy a kezdeményezésünknek ekkora sikere lesz. Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatását és a segítségét. Örülök neki, hogy a rohanó társadalmunkban még azért jut idő arra, hogy foglalkozzunk a kevésbé szerencsés sorsú emberekkel. Remélem, hogy ezzel a néhány, hajlék nélkül élő ember által elmesélt történettel közelebb tudtuk hozni egymáshoz társadalmunk különböző rétegeit. A kezdeményezést jövőre is elindítjuk, hogy még többen esélyt kapjanak, hogy megmutassák magukat” – nyilatkozta a program kapcsán Fekete Bernadett a My Budapest Photo Project projektfelelőse.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50