Újabb európai épületben állítják üzembe az intelligens lámpatesteket

forrás: Prím Online, 2016. október 14. 11:33

A Holland Szabványügyi Intézet a világon elsők között telepíti a Feilo Sylvania Organic Response technológiával támogatott innovatív világításvezérlési rendszerét. A mesterséges intelligencia kutatások legújabb eredményein alapuló megoldás automatikusan képes alkalmazkodni a változó környezeti körülményekhez, ezért emberi beavatkozás nélkül mindig megfelelő mennyiségű fényt biztosít a megfelelő időben és a megfelelő helyen.

Az innovatív világítástechnikai megoldásairól ismert Feilo Sylvania és partnerei nyerték meg a Holland Szabványügyi Intézet beltéri világítási rendszerének energiatakarékos megoldással való helyettesítésére kiírt pályázatát. A projekt keretében a szervezet delfti székházában ezer darab Organic Response kompatibilis Rana LED lámpatestet telepítenek az év végéig. 

 

 

Az Organic Response technológia alapja, hogy a különálló lámpatestek hálózata anélkül kommunikál egymással, hogy a rendszer működtetéséhez szükség lenne egy központi vezérlőegységre.  Mindezt az teszi lehetővé, hogy az egyes lámpatestek egy mozgásérzékelővel, infravörös adóvevővel, fényérzékelővel, és állapotjelzővel felszerelt egységet is tartalmaznak. A hálózat dinamikusan alkalmazkodik környezeti fényviszonyokhoz, ezért az egyszerűen üzembehelyezhető, okos eszközökről szabályozható rendszer segítségével tökéletesen optimalizálhatóvá válik az épületek energiafelhasználása.

 

 

A lámpatestek ingyenesen letölthető (Apple App Store, Google Play) mobil applikáció segítségével  távirányítással programozhatók és vezérelhetők, továbbá a termékcsomag tartalmazza a vállalat webes vezérlőfelületéhez való hozzáférést is. A szolgáltatás rendkívül hasznos eszközt ad az ingatlanüzemeltetők kezébe, ugyanis  a rendszer szenzorai által érzékelt adatok elemzése segítségével pontosan azonosítható az épület különböző területeinek kihasználtsága. Ez lehetővé teszi a takarításra, fűtésre, vagy a biztonságra fordított költségek racionalizálását, ellenőrizhetjük az egyes világítótestek energiafelhasználását, és a rendszer azt is megmutatja, hogy hol és mikor van szükség karbantartásra.

 

A technológia további előnyei, hogy az üzembehelyezés során elegendő a lámpatestek installálása, az egymás közötti kommunikációhoz nincs szükség további kábelezésre, felszerelés után automatikusan konfigurálódik a rendszer, és többé az üzemeltető nem szembesülhet kompatibilitási problémákkal. 

 

 

„A digitalizáció mára a professzionális világítástechnika területét is forradalmasította. A lámpatestekbe épített vezeték nélküli chipeknek és szenzoroknak köszönhetően a rendszerek már sokkal többre képesek mint egyszerűen a fény kibocsátása. Az Organic Response technológiával támogatott LED lámpatestek új utakat nyitnak az energiagazdálkodásban, globális szinten történő tömeges elterjedésük jelentős előrelépést jelenthetne a fenntarthatóság megvalósításának irányába” - mondta el Tokajiné Tajti Anita, a Feilo Sylvania Magyarország képviselője.

 

A többszörösen díjnyertes technológiát a világ már több mint száz épületében alkalmazzák Nagy-Brittaniában, Franciaországban, Finnországban, Belgiumban. Az Organic Response kompatibilis Feilo Sylvania lámpatestek a gyártó hazai kirendeltségén keresztül Magyarországon is elérhetők.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50