Mobilra költözik a céges informatika

forrás: Prím Online, 2016. október 18. 08:03

A levelezés után a vállalatirányítási rendszerek és főként a rájuk épülő kimutatások, az értékesítők, illetve „terepen” dolgozók munkáját segítő alkalmazások költözhetnek át leghamarabb mobilplatformra – derült ki a BellResearch T-Systems Magyarország ügyfelei körében végzett kutatásából. 

A nagyvállalati felhasználók körében már most is a mobiltelefon a cégen belüli kommunikáció legfontosabb eszköze, de még nagy potenciál áll a mobil és az informatikai rendszerek összehangolása előtt. 

 

A kutatásból kiderül, a mobilok mára a levelezőrendszerek alapeszközeivé váltak, a legtöbb vállalatnál okostelefonról könnyedén elérhető a céges postaláda, sokszor annak összes adatával. Az ehhez kapcsolt adatbiztonság viszont még nincs kellő fókuszban.  Az adatvédelem általában azoknál a társaságoknál nagyobb, ahol a céges levelezésen kívül más vállalati alkalmazásokat is futtatnak a mobilokon, habár ez a megoldás egyelőre nem igazán terjedt el. Leginkább kereskedelmi társaságok használnak vállalati mobilalkalmazásokat, jellemzően az értékesítők munkáját segítő megoldásokat, de van a terepen dolgozó műszerészeket segítő és a vállalatirányítási rendszerekhez kapcsolt mobilalkalmazásra is példa. Utóbbinál a vezetők munkáját könnyítik azzal, hogy a kimutatásokat mobilról is el lehet érni.

 

A vezetők körében elterjedt az okostelefon és mobilinternet, ám a hazai vállalatok elenyésző részénél van minden munkatársnak céges mobilja, és ahhoz vállalati internet-előfizetése is. A társaságok egyelőre leginkább a legfelső vezetőiknek biztosítanak Magyarország határain kívül is hozzáférést a világhálóhoz. 

 

 

A felmérés szerint a vállalatok jellemzően megtalálták az igényeiknek megfelelő alapvető infokommunikációs megoldásokat, bár az egyre intenzívebb hálózati használat miatt a nagyobb sávszélességet, és persze még alacsonyabb árakat mindenki el tudna képzelni. A vállalatok fejlődésével párhuzamosan minden társaság tervez kisebb-nagyobb beruházásokat is, miközben sokan örömmel fogadnának egy olyan egyszerű árazású csomagot, amelyben a mobilhoz kapcsolt szolgáltatások egyszerre érhetőek el. 

 

A T-Systems Magyarország ezekre az igényekre alapozva hozta létre a First Class integrált csomagot, amely a cég infokommunikációs és a Magyar Telekom mobil telekommunikációs szolgáltatásait egyesíti.  A First Class csomagnak prémium jellegéből adódóan célcsoportja a T-Systems nagyvállalati ügyfeleinek vezetői, döntéshozói, hiszen olyan egyedi szolgáltatásokat tartalmaz, amely az ő munkájukat teheti rugalmasabbá, hatékonyabbá.  A csomag részeként az előfizető belföldi és az Európai Unión belüli korlátlan beszédforgalom mellé – akár- korlátlan hazai mobilinternet-előfizetést, és  - akár -  12 GB benne foglalt uniós internet roamingot kap. A díjcsomaggal rendelkező előfizetők készülékére a Mobile Iron telefon- és adatbiztonsági megoldását telepítik, amely a telefon elvesztése esetén nemcsak a készülék helymeghatározását és zárolását, de a kényes adatok távoli törlését is lehetővé teszi. 

 

Ügyfélkiszolgálásban is kiemelkedő a First Class, amelyben megkülönböztetett figyelmet, prémium kijáró szolgáltatást is kapnak a csomaggal rendelkezők.  A kijáró szolgáltatás a mobileszközök meghibásodása esetén is helyszíni segítséget nyújt.

 

Lehetőség nyílik konzultációs órák igénybevételére is a First Class keretében, melynek során a T-Systems szakértői segítik az informatikai és telekommunikációs témákban felmerülő tervezési, optimalizálási és döntési folyamatokat. Ezen kívül a szolgáltatás kedvező áron kínál céges alkalmazásokat, mint például az E-RECEPCIO ügyfélregisztrációs platform, vagy a TSMaps, amely az épületen belüli tájékozódást könnyíti. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15