Bolgár távközlési privatizáció

Nyíri Miklós, 2000. október 31. 13:24
A bolgár kormány a következő két hét során engedélyezni fogja a BTC távközlési vállalat privatizációját, mondta Petar Zhotev bolgár pénzügyminiszter, annak ellenére, hogy elemzők szerint a távközlési vállalatok az UMTS tenderek óriási költségei miatt jelenleg nem rendelkeznek a keleti terjeszkedéshez szükséges forrásokkal.
A miniszter szerint a magánosítás koncepciója a következő hetekben fog körvonalazódni. Mint elmondta a kormány több külföldi potenciális vevőt is megkeresett, de nem árulta el, hogy mely vállalatokról van szó.

Nincs végeleges döntés arra vonatkozóan, hogy mekkora tulajdonrészt fognak értékesíteni, de a nyilatkozat szerint kezdetben egy kisebbségi részesedés eladása is elképzelhető. Zhotev hozzátette, hogy a győztest az ajánlott ár alapján fogják kiválasztani.

Határidő tekintetében is bizonytalan még a kormányzat. Lehet, hogy a tranzakció csak a 2001 közepén esedékes választások után fog megtörténni.

A bolgár kormány korábban a KPN és a görög OTE által alakított konzorciumnak akarta 600 millió dollárért eladni a vállalat 51%-át, de az üzlet meghiúsult.

Zhotar elképzelhetőnek tartja, hogy a BTC GSM engedélyt kapjon a privatizációs folyamat során.

Kulcsszavak: BTC +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50