Gépi tanulásra épülő védelem a Trend Micro új végpontbiztonsági megoldásában

forrás: Prím Online, 2016. október 19. 09:26

Több generációt felölelő fenyegetésvédelmi módszereket ötvöz a Trend Micro új XGen végpont-biztonsági megoldása: a legkülönfélébb támadások ellen mindig intelligens módon választja ki a megfelelő technológiát a megfelelő időben, ezáltal hatékonyabb és eredményesebb védelmet nyújt. 

A Trend Micro egyedülálló megközelítése már bevált módszereket alkalmaz az ismert fenyegetések gyors felismerésére, így a termék többi magas szintű technológiája gyorsabban és pontosabban azonosíthatja a nem ismert veszélyeket, beleértve az alkalmazás-felügyeletet, a biztonsági rések kiszűrését, a viselkedéselemzést és a gépi tanulást. A Trend Micro az első olyan vállalat, amely a gépi tanulást is alkalmazza a megközelítésében, amelynek köszönhetően a megoldás megnyitás előtt és használat közben is képes elemezni a fájlokat. Az új védelmi megoldás olyan „zajcsökkentő” funkciókat is használ, mint például a regisztráció vagy a fehérlisták készítése, amelyeknek köszönhetően csökkenthető a fals pozitív eredmények száma.

 

A végpontbiztonsági megoldások piaca az elmúlt 25 év során látványos fejlődésen ment keresztül. A kezdetekkor mindössze a rosszindulatú szoftverek és a kéretlen e-mailek jelentették a problémát. Az egyre gyakoribb hackertámadások, az információtechnológia folyamatos változása és a felhasználók gondatlansága azonban teret nyitott olyan kifinomult fenyegetések gyors terjedésének is, mint az adathalászat, a célzott támadások, a mobiltelefonokra fejlesztett rosszindulatú szoftverek, illetve a zsaroló vírusok. A közelmúltban például akadt olyan zsaroló vírus, amely naponta százezer gépet támadott meg. Ezek az új kihívások, a támadások folyamatosan növekvő száma, valamint a napi ötszázezer új azonosított fenyegetés minden eddiginél nehezebbé teszik a védekezést a vállalatok számára. Számos IT biztonsági cég tett ígéretet a probléma megoldására, de az idő bebizonyította, hogy nem létezik általános varázsszer a végtelen mennyiségű kiberfenyegetés kivédésére. Minden új támadástípus specifikus védelmi technológiát kíván. 

 

 

„Az XGen névvel generációkon átívelő technológiát kínálunk ügyfeleink számára. Sokéves tapasztalatunkra építve hatékonyabb védelmet biztosíthatunk felhasználóink számára az egyre változatosabb fenyegetésekkel szemben. A gépi tanulást évek óta használjuk a Trend Micro Smart Protection Network nevű globális fenyegetés-felderítő rendszerünk részeként. Most szintet lépünk: a nagy pontosságú gépi tanulás az egymással együttműködő védelmi megoldásainknak is része lesz. Ezáltal az olyan kifinomult támadások ellen is célzott védelmet nyújthatunk, mint a zsarolóvírusok, míg más szolgáltatók, beleértve az újgenerációs végpontvédelmi vállalatokat is, csupán néhány általános védelmi technológiát képesek ajánlani.” – mondta Eva Chen, a Trend Micro vezérigazgatója.

 

„Az XGen végpontbiztonsági megoldás már elérhető a Trend Micro Smart Protection Suites szoftvercsomagok részeként. Ezek a csomagok számos olyan integrált végponti, e-mail- és webátjáró-védelmi megoldást tartalmaznak, amelyek a felhasználók napi védelméhez járulnak hozzá; ezen kívül a központosított átláthatóságnak és felügyeletnek köszönhetően a vállalatok IT részlegeinek válaszidejét is lerövidítik” – mondta el Bárány Zsolt, a Trend Micro Magyarországért és Romániáért felelős regionális ügyfélmenedzsere.

 

A Trend Micro 2002 óta minden alkalommal vezető helyet ért el a Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms jelentésében. Emellett 2016-ban a vállalat a legjobb helyezést érte el a „Legteljesebb jövőkép” kategóriában. 

 

További információért a Trend Micro XGen végpontbiztonsági megoldásával kapcsolatban, kérjük, látogasson el az következő weboldalra: www.trendmicro.com/xgen

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09