Bemutatkozik az Ultimaker 3: Az Ultimaker legújabb, professzionális 3D nyomtatója

Széles körben hozzáférhető professzionális 3D nyomtatás

forrás: Prím Online, 2016. október 19. 10:56

Az Ultimaker, a világvezető open-source 3D nyomtató gyártó, a mai napon bejelentette legújabb generációs termékét, az Ultimaker 3-at. Az Ultimaker 3 fejlesztései olyan tervezői szabadságot, precizitást és ismételhetőséget ígérnek, amelyet nem látott ezelőtt a professzionális asztali 3D nyomtatás. 

A hardver, szoftver és ipari minőségű alapanyagok tökéletes integrációja és a beállítások összehangolása hatékony munkafolyamatot és még kiemelkedőbb precizitást eredményez. Az Ultimaker új modelljét elsőként itthon a hivatalos hazai forgalmazó, a FreeDee Printing Solutions mutatja be az Automotive Hungary során október 19-21. között a Hungexpoban.

 

 

  • Végtelen formai lehetőségek – Az Ultimaker 3 új, kétfejes kialakítása nagyobb tervezői szabadságot eredményez. Kifejezetten összetett geometriákat nyomtathatnak a felhasználók akár két színben és olyan műszaki alapanyagokat is kombinálhatunk, mint a Nylon vagy a vízoldható PVA. Ezzel egy szélesebb kapu tárul ki a kreativitás, kísérletezés és innováció előtt. A tiszta és zökkenőmentes kétfejes 3D nyomtatást automata fúvókaemelő rendszer is segíti. 
  • Magas rendelkezésre állás és kiemelkedő teljesítmény – A különböző alapanyagokra optimalizált, cserélhető extrudermagok könnyű karbantartást, az eddiginél is magasabb nyomatminőséget és megbízható ismételhetőséget tesznek lehetővé.
  • Automatizáció – Az olyan felhasználóbarát fejlesztések, mint az NFC technológiás alapanyagfelismerés vagy az aktív tálcaszintezés megszüntetik a kísérletezgetést. Ezeknek köszönhetően az Ultimaker 3 automatikusan az adott anyag nyomtatásának legmegfelelőbb beállításokkal dolgozik, valamint munka közben javítja az esetleges manuális szintezési hibákat. Ennek köszönhetően 3D nyomtatási tapasztalatoktól függetlenül a szervezet bármely tagja képes lehet egyenletes, minden alkalommal tökéletes modellek gyártására.
  • Fejlett gépkapcsolat – Az Ultimaker 3 esetében már USB, WiFi és Ethernet csatlakozási lehetőségekből is választhatunk. A széleskörű, akadálymentes hozzáférést a beépített kamera is támogatja. amely képét a CURA, open source 3D nyomtatás előkészítő szoftveren keresztül bárhonnan nyomon követhetjük. A nyomtatási munkafolyamat így egyszerűen felügyelhető.

 

 

“A csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy a 3D nyomtatás piac fejlődésének motorja legyen. Az Ultimaker 3 fejlesztésébe 3 évet fektettünk azzal a céllal, hogy a legnagyobb igényeket támasztó vállalkozásokat is ki tudjuk szolgálni” – mondta Jos Burger, az Ultimaker vezérigazgatója. “A 3D nyomtatókat a kezdetektől fogva leginkább prototípusgyártásra és kisszériás gyártásra használják a vállalatok. Az Ultimaker 3 fejlesztései szélesebb alkalmazási lehetőségeket nyitnak meg, ezért nagy várakozással tekintünk a különböző iparágakból érkező professzionális felhasználók tapasztalatai elé.”

 

Az Ultimaker 3 mostantól elérhető az Ultimaker teljes hálózatában, így a FreeDee Printing Solutions-nél is. Az első, hazánkba érkezett modell pedig megtekinthető munka közben a FreeDee Ptinting standján (A pavilon, 303I) az AUTOMOTIVE HUNGARY-n szerdától péntekig. A csapat az új gép bemutatása mellett egy szakmai előadással is készül az autóipari gyártók és beszállítók számára a 3D nyomtatás legújabb trendjeről és alkalmazhatóságáról a járműgyártás területén.

 

“Az ipar és a felsőoktatási piac egyre magasabb elvárásainak megfelelve új területeken nyújthatunk megbízható és elérhető 3D nyomtatási élményt.” – tette hozzá John Kawola, az Ultimaker North America elnöke.

 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05