A Telenor Accelerate nyertesei a Microsoft BizSpark Plus csomagját is igénybe vehetik fejlesztéseikhez

forrás: Prím Online, 2016. október 19. 14:36

A Telenor Accelerate program öt nyertes startupjának tagjai díjmentesen használhatják a Microsoft 25 ezer dollár értékű felhőszolgáltatásait és elérhetik a hozzá kapcsolódó szakmai támogatást.

Minden előzetes elvárást felülmúlt a jelentkezők száma Magyarország első vállalati akcelerátor programjára, a Telenor Accelerate-re. Az öt legígéretesebb vállalkozás a hazai startup szcéna legtapasztaltabb szakemberei és a Telenor segítségével 3 hónapos fejlesztésen vesznek részt workshopokkal és mentoring foglalkozásokkal.

 

 

A Telenor és a Microsoft együttműködése révén a fiatal vállalkozók munkáját egy éven keresztül a Microsoft BizSpark Plus program szolgáltatásai is segítik.

 

„Örömünkre szolgál, hogy a Microsoft is csatlakozott a Telenor Accelerate program támogatóihoz és az operatív együttműködés részeként partnerünk lesz a fiatal startupperek termékeinek fejlesztésében. Az a technológiai háttér, melyet a Microsoft a győztes vállalkozásoknak biztosít, kiegészülve a Telenor által nyújtott infrastrukturális és szakmai támogatással, óriási lendületet nyújthat a további fejlődéshez” – mondta Takács Zoltán, a Telenor Magyarország innovációért felelős alelnöke.

 

 

A BizSpark Plus programot a Microsoft annak érdekében indította el, hogy – kiválasztott partnerein keresztül – díjmentesen elérhetővé tegye a startup vállalkozások számára a Microsoft Azure felhőszolgáltatásokat, a kapcsolódó szoftverekkel és szakmai támogatással együtt. A program révén az érintett vállalkozások 25 ezer dollár értékű szolgáltatáshoz jutnak hozzá díjmentesen. Az Azure nyitottságát jól mutatja, hogy nem csak Microsoft technológiák, hanem többek között az OSS/Linux rendszerek, Ruby, Python, Java és PHP is teljes értékűen használható benne.

 

„A BizSpark Plus program révén az innovatív, induló vállalkozásoknak is lehetővé válik, hogy nagyvállalati szintű, skálázható felhőszolgáltatáshoz jussanak. Ez pedig biztosítja számukra a megfelelő informatikai hátteret ahhoz, hogy gyorsan növekedjenek, és új piacokra lépjenek. A program összhangban áll a Microsoft küldetésével, hogy hozzásegítse a világ minden lakóját, cégét és közösségét ahhoz, hogy többre legyen képes” – mondta Grósz Judit, a Microsoft marketing és operatív vezetője.

 

 

A Telenor Accelerate programról

A Telenor Accelerate Magyarország első vállalati akcelerátor programja, mely 150 millió forint értékű támogatást ad magyar startupok számára alacsony százalékú kisebbségi részesedés ellenében, az alábbi lehetőségekkel:

  • hozzáférés a Telenor ügyfélköréhez és partnerhálózatához: tesztelési és marketinglehetőségek a Telenor Csoport 200 millió ügyfele és 1 millió nagyvállalati partnere körében,
  • személyes mentoring-foglalkozások szakértő mentorainkkal és Telenor felsővezetőkkel,
  • workshop a service design témakörében, kommunikációs tréning,
  • hozzáférés angyal befektetőkhöz, finanszírozási forrásokhoz, potenciális helyi és nemzetközi partnerekhez,
  • kiváló infrastruktúra: közösségi irodák Budapesten és Törökbálinton, teszteszközök, Telenor-szolgáltatások (Hipernet és felhőmegoldások),
  • részvételi lehetőség csereprogramban a Telenor ázsiai akcelerátor kezdeményezéseinek résztvevőivel,
  • akár 10 millió forint befektetés.

 

A Telenor Accelerate program segítségével a fejlődés korai szakaszában járó startupok olyan átfogó ismeretekhez juthatnak, melyek révén 3 hónap alatt akár 1 évnyi növekedést érhetnek el. Emellett olyan networking-hálózatot és termékvalidációt is kapnak, ami egyedülálló lehetőség a korai életciklusban járó startupok számára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05