A világ legnagyobb adatsűrűségű CompactFlash Cardja

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. október 31. 22:50
A Simple Technology Inc. bejelentette, hogy sikerült létrehozniuk a világ eddigi legnagyobb kapacitású CompactFlash Cardját. A Simple Technology új 512 MB-os CompactFlash type II kártyája a cég által szabadalmaztatott stacking technológiát alkalmazza.
"Új termékünk is a Simple Technology cég Flash kártyák és a nagy sűrűségű adattárolás piacán megszerzett vezető szerepét erősíti" - nyilatkozta Manouch Moshayedi, a Simple Technology vezérigazgatója. "Az új nagy, 512 MB-os kapacitású CompactFlash kártya kifejlesztésével leköröztük az összes konkurens céget világszerte."

"A mai legnagyobb kapacitású Flash chip 512 MBIT-es, ami 64 MB adat tárolására alkalmas" - mondta Mark Moshayedi, a cég vezető technológusa. "Mi kombináltuk ezt a legújabb szilíciumtechnológiát az általunk szabadalmaztatott IC Tower Stacking (IC toronyba halmozás) eljárással, így sikerült létrehoznunk a ma a világon kapható legnagyobb kapacitású CompactFlash kártyát. A kártya nagy sebességű kontrollert is tartalmaz, mely 3 MB/sec-os írási sebességgel rendelkezik."

A Simple Technology nagy kapacitású, 512 MB-os CompactFlash kártyája számtalan felhasználási területtel rendelkezik. Ideális adattárolási megoldást jelent a profi digitális fényképezőgépek, PDA-k, vagy akár a hordozható mp3-lejátszók számára. Az olyan cégek is nagy hasznát vehetik az új terméknek, amelyeknek fokozottan számít a méret, a megbízhatóság és tartósság, mint például a telekomunikációs és hálózati termékek gyártói.

A professzionális nagy felbontású digitális fényképezőgépek esetében sem kell gyakran kártyákat cserélni a nagy, 512 MB-os tárolókapacitás révén. Digitális videokamerában használva majdnem egy óra tömörített videofelvételt készíthetünk segítségével. Az új 512 MB-os CompactFlash kártya megbízhatósága és tartóssága révén kiváló választás lehet a különböző OEM-ügyfeleknek, akik például routereket, switcheket, Compact PCI és VME alapú boardokat gyártanak telekomunikációs és hálózati számítógépes rendszerekbe. A cég 10 éves adatvesztésmentes működést ígér az új termék esetében, mely akár szélsőséges hőmérsékletek mellett is érvényes, így ipari alkalmazása is lehetséges.

A Simple Technology 512MB CompactFlash kártya ajánlott kiskereskedelmi ára 1599 dollár; a cég egy év garanciát vállal termékére.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50