A só megy tovább: SUSE – SaltStack együttműködés a még jobb automatizációért

forrás: Prím Online, 2016. október 24. 08:21

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy SUSE és a SaltStack mostantól még intenzívebb együttműködés keretein belül dolgozik az adatközponti erőforrások felügyeletének automatizálásán.

A SaltStack Enterprise és a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futó SUSE Manager 3 már most is képes intelligens módon összehangolni a heterogén vállalati informatikai rendszereket. A SUSE és a SaltStack kooperációjának célja, hogy a Salt független fejlesztésén keresztül ezeket kiterjesszék a tárolási, valamint felhő- és konténeralapú erőforrások optimalizálására, gördülékenyebbé téve ezáltal az üzleti működést.

 

„Mostantól a SaltStack Enterprise és a SUSE Manager 3 képes ugyanazon a nyílt forráskódú Salt platformon működni. A két megoldás integrációjánál arra helyeztük a hangsúlyt, hogy azok lehetővé tegyék az adatközpontok különböző, egymást kiegészítő elemeinek működtetését és felügyeletét. Együtt olyan széles rendszerfelügyeleti portfóliót biztosíthatunk, amely minden ügyfél igényeinek megfelel” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

A SaltStack Enterprise és a SUSE Manager 3 a Salt nyílt forráskódú rendszerfelügyeleti szoftverre épül. A SUSE Manager 3 integrált módon támogatja a Salt rendszert, a két vállalat pedig most azon dolgozik, hogy erre alapozva, a SaltStack Enterprise és a SUSE Linux Enterprise Server automatizálási szoftverkészleteinek segítségével magasabb szintre emelhesse az automatizálást és felügyeletet a szoftveralapú adatközpontokban.

 

 

„A vállalatok nem csupán a munkafolyamataikon és az informatikai teljesítményükön szeretnének folyamatosan javítani, de az üzleti hatékonyságukon is. Ugyanakkor kihívást jelent számukra a méretezhetőség, az egyre összetettebbé váló rendszerek, valamint a gyorsan változó piaci igények. A SUSE–SaltStack együttműködés széles körű és kifinomult automatizálási és összehangolási lehetőségeket biztosít a komplex adatközponti környezetek között, ami komoly versenyelőnyt kínál” – mondta Mary Johnston Turner, az IDC vállalati rendszerfelügyeleti szoftverekért felelős kutatási alelnöke.

 

A SUSE Manager az egyik legjobb nyílt forráskódú infrastruktúra-felügyeleti megoldás, amely lehetővé teszi az IT-munkatársak számára a rendszer összetettségének csökkentését, valamint az informatikai eszközök feletti irányítás visszanyerését. A termék továbbá biztosítja a megfelelést a belső biztonsági házirendeknek és a külső szabályozásoknak, emellett optimalizálja az üzemeltetést a költségek csökkentésével egyidejűleg. A SaltStack Enterprise szinte bármilyen adatközpont-erőforrás felügyeletét képes automatizálni, így a SUSE Manager 3 képességeit is kiterjeszti, beleértve a Linux, Windows, MacOS és UNIX rendszerek többplatformos támogatását. A SaltStack Enterprise emellett támogatja a nagy, sok szerverből álló környezeteket, továbbá olyan vállalati szintű funkciókat biztosít, mint például az adatmegőrzés és eseményszűrés, illetve távolról is alkalmazható, eseményalapú automatizációt kínál bármilyen alkalmazás és környezet esetében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15