Telekom Electronic Beats Festival Budapest 2016

Henger Attila, 2016. október 25. 08:18

A 2016-os Telekom Electronic Beats Festival tovább szélesíti programkínálatát, az újabb zenei fellépőkön túl széles merítésű kulturális és lifestyle eseményekkel készülve a kreativitás újabb nagy budapesti ünnepére.

A már egyébként is impresszív - Bat For Lashes, Is Tropical, Julio Bashmore, KiNK, Floating Points - felhozatalba olyanok csatlakoznak be, mint a berlini Brandt Brauer Frick, három rokonszenves figura, akik a house-t és technót a klasszikus zene hangszereivel hozzák felvillanyozó módon közös nevezőre, a számos zenei határon átszárnyaló és a kilencvenes évek óta aktív, soul-mániás Ripperton, vagy Florian Meier, aki pedig a funk stílusjegyeit kombinálja a késő 70-es évek indusztriális megszólalásával.

 

A fesztiválozóknak lehetőségük nyílik felvenni a ritmust a legígéretesebb új magyar formációkkal is: a korábban Add2Basket néven dj-ző Gensi és Zságer Balázs idén nyáron debütált galaktikus együttműködése, a Changing Grey is színpadra lép, ahogyan a pillanatok alatt a legjobb magyar zenekarok között jegyzett Fran Palermo, és a finom elektronikus tájképeket festő Mïus.

 

 

A színes zenei programon túl, csakúgy, mint a tavalyi évben, most is változatos kísérőprogramok szegélyezik majd a Telekom Electronic Beats útját Budapest kellős közepén.

 

A moduláris szintetizátorokban utazó Analogue Zone workshoppal érkezik az Akvárium Klubba; a hazai elektronikus zenészek újabb és újabb generációit útnak indító imPro School ingyenes, nyitott előadásokat tart; a magyar Telekom által alapított Kitchen Budapest kreatív stúdió komplex interaktív installációt mutat be; a Telekom Electronic Beats Cinema kortárs dokumentum- és fikciós filmeket vetít majd, a tiltott közel-keleti bulikultúrát bemutató Raving Irantól egészen Werner Herzog internetről szóló filmjéig; a divatbarátok kedvéért nem mindennapi pop-up és shopping eseményekkel készül az Art On Me, a The Garden Studio, az Antifactory Vintage Shop és a SCHATZI; a magyarországi elektronikus színtér egyik legfoglalkoztatottabb flyertervező grafikusa, Roki 15 év munkáit mutatja be a Központban és a Telepen, az Omnivore Gallery pedig Fetish nip collection névvel hoz tető alá egy beszédes nevű kiállítást.

 

A Telekom Electronic Beats Festival ráadásul a félig Budapest-központú Ususty startuppal közösen speciális akcióval készül: régi, kidobásra ítélt mobilokat felhasználásával mutatjuk be, hogyan tudunk különféle zajkeltő eszközöket, hangszereket építeni a használt telefonok alkatrészeiből egy zenész és egy hacker közbenjárásával. 

 

Electronic Beats:

2000 óta a Deutsche Telekom jelentős mérföldkövet helyezett el a nemzetközi lifestyle- és zenemarketing terepén az Electronic Beatsszel. Ami eredetileg zenei projektnek indult, mára egy olyan teljesértékű programmá vált, ami felöleli a zenéhez kapcsolódó megkerülhetetlen területeket is, mint a design, a tech, a divat vagy az egyéb művészeti formák. Az EB folyamatos, kimagasló tartalmai és eseményei megtestesítik a mai kor digitális bennszülötteinek és a 18-34 éves korai befogadók avantgárd életmódját. Az Electronic Beats innovatív médiaportfólióval rendelkezik, benne az elektronikus zene világába betekintést engedő EB.TV online videósorozattal és a naponta frissülő www.electronicbeats.net weboldallal. Ez utóbbi portálon az élő eseményeket dokumentáló, zenészeket és alkotásaikat bemutató, továbbá más exkluzív tartalmat kínáló videók, valamint a számtalan mixet felvonultató EB Radio mellett minden megtalálható, ami az aktuális európai klubzenékhez, eseményekhez, művészetekhez és kulturális élethez kapcsolódik. 

 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15