Kereskedelmi együttműködést jelentett be a Balabit és az amerikai Lieberman Software Corporation

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 15:54

A két vállalat termékeinek technológiai integrációja révén egy minden eddiginél fejlettebb hozzáférés menedzsment megoldás kerül a piacra.

A Balabit és a Lieberman Software Corporation globális kereskedelmi és marketing együttműködés érdekében kötött stratégiai szövetséget. A megállapodás értelmében a Balabit és viszonteladói partnerhálózata fogja értékesíteni a két cég Privileged Access Management Platform-ját, mely a Balabit Shell Control Box nevű felhasználói tevékenység-felügyeleti megoldását (Privileged Activity Monitoring – PAM) és a Lieberman Software által fejlesztett jelszómenedzsment (Privileged Identity Management – PIM) megoldást az Enterprise Random Password Manager-t integrálja. Az értékesítés mellett a közös megoldás terméktámogatási szolgáltatásait is a Balabit látja el a jövőben. 

 

Az integrált technológiát kifejezetten azoknak a nagyvállalatoknak ajánlják, amelyeknek szigorú compliance regulációknak és belső biztonsági szabályozásoknak kell megfelelnie, kontrollálni szeretnék a rendszeradminisztrátorokat és ourtsource partnereket, valamint hatékony eszközökkel kívánják támogatni az incidensek kivizsgálását. 

 

„A kiemelt jogosultságú felhasználók menedzsmentjének piaca változik. Annak ellenére, hogy a hagyományos funkciók, mint a jelszókezelés továbbra is fontosnak számítanak, a fókusz egyre inkább a munkafolyamatok monitorozása és elemzése irányába tolódik. A Balabit és a Lieberman közös megoldása képes mind a hagyományos, mind az új igényeknek megfelelni a felhasználó menedzsment területén.” – mondta el Martin Kuppinger a KuppingerCole nevű elemzőcég alapítója és vezető elemzője. 

 

„A Shell Control Box és az ERPM egyaránt vezető termékek a saját piacukon, de egyre gyakrabban találkozunk olyan ügyféligénnyel, mely során jelszómenedzsment, hozzáférés kontroll és tevékenység monitoring funkciókat egyszerre megvalósító eszközt keresnek a felhasználók. A Balabit és a Lieberman együttműködése révén képessé válunk olyan megoldást kínálni ügyfeleinknek, mely a legerősebb technológiákat ötvözi ezen a piacon. Mindezt úgy, hogy egy teljesen integrált out-of-the-box terméket és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat is egy helyről vásárolhatják meg ügyfeleink.” – árulta el Györkő Zoltán a Balabit társalapítója és ügyvezető igazgatója.

 

„Komplex informatikai infrastruktúrát üzemeltető pénzügyi szolgáltatóként számos helyi szabályozásnak és nemzetközi követelménynek kell megfelelnünk, mint például a PCI DSS és a COBIT. Annak érdekében, hogy ezek szigorú előírásainak megfelelhessünk kontrollálnunk és monitoroznunk kell a rendszeradminisztrátoraink és az infrastruktúránkhoz hozzáféréssel rendelkező külső IT szolgáltatók aktivitásait. Ezért választottuk a Balabit és a Lieberman integrált megoldását. A termék segítségével a munkafolyamatok akadályozása nélkül váltunk képessé biztonságossá tenni a kiemelt jogosultságú felhasználók jelszavait és nyomon követni az ezekkel végzett tevékenységeket.” – mondta el Murat Cihan, a most megjelent megoldást elsők között bevezető Albaraka Turk informatikai biztonsági vezetője.

 

 

A Balabit és a Lieberman által kínált Privileged Access Management Platform főbb tulajdonságai: 

  • Helyben telepített vagy felhőben futó szerverek, munkaállomások, adatbázisok és alkalmazások hitelesítési adatainak biztonságos menedzsmentje
  • A magas kockázatú felhasználók és külső partnerek távoli hozzáféréseinek kontrollálása és monitorozása
  • Az IT rendszerekben végzet kiemelt jogosultságú felhasználói aktivitások rögzítése és auditálása
  • A jelszavak bizalmasságának védelme
  • Gyorsabb incidens felderítés és reagálás
  • A helyi és nemzetközi jogszabályi előírásoknak való megfelelés támogatása

 

Az integrált Privileged Access Management Platform az IT-biztonsági megoldások egy olyan csomagja, amely privileged identity management, access control és session monitoring eszközöket tartalmaz. Képes automatizált és biztonságos szolgáltatást nyújtani a kiemelt jogosultságú felhasználók tevékenységének teljes menedzsmentjéhez. Kulcsrakész, integrált megoldásként gyorsabb üzembehelyezést tesz lehetővé, ami nem tart hosszú hónapokig, így alacsonyabb költségeket és magasabb megtérülést eredményezve. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15