A kedvezőtlen piaci körülmények ellenére tovább nőtt az árrés

forrás: Prím Online, 2016. október 29. 08:32

“Az üzleti folyamataink következetes végrehajtásának köszönhetően már nyolc egymást követő negyedévben tudtuk növelni az árrést” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

„A harmadik negyedévben a Brexit és az amerikai választások miatt jelentős makrogazdasági bizonytalanságok alakultak ki, amelyek kedvezőtlenül befolyásolták a megrendelési állományunk alakulását is.  Az energetikai hálózatok divízió rendelésállományának alakulására további negatív hatást gyakorolt az a tény, hogy a vevőink a „Tőkepiaci napok” („Capital Markets Day”) előtt elbizonytalanodtak.  A divízió átalakítása a tervek szerint halad, s a folyamat sikerességét az is jól jelzi, hogy az árrés 170 bázisponttal növekedett” – emelte ki a vezérigazgató. „A továbbfejlesztett készpénz-gazdálkodási kultúránknak köszönhetően a cashflow 30%-kal javult, így ebben az évben stabilabb a vállalat készpénztermelési képessége is.”   

 

„Folyatjuk a vállalat szigorú elvek szerinti, következetes irányítását, nagy hangsúlyt helyezünk a megnyíló növekedési lehetőségek kiaknázására, és törekszünk a nyereség és a készpénz-állomány növelésére.  Elköteleztük magunkat amellett, hogy az iparág vezető digitális termékkínálatára támaszkodó, a piaci igényekre még jobban fókuszáló, dinamikusabb vállalat kialakításával még több értéket termeljünk a részvényeseink számára.” 

 

 

 

Rövid távú kilátások

A makrogazdasági és geopolitikai fejlemények vegyes képet jeleznek előre folyamatos bizonytalansággal. Az USA-ban néhány makrogazdasági mutató pozitív marad, míg Kínában várhatóan folytatódik a növekedés, bár lassabb ütemben, mint 2015-ben. A piacra továbbra is negatívan hat a szerény gazdasági növekedés és a bizonytalanságok növekvő mértéke (pl. a Brexit hatása Európában és a világ különböző részeit érintő geopolitikai feszültségek). Az olaj ára és az árfolyamhatások várhatóan továbbra is befolyásolják a társaság eredményeit.

Kulcsszavak: +céginfo ABB

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09