A független kutató cég a Kaspersky Lab-et választotta a vezető végpontvédelmi megoldások szolgáltatójának

forrás: Prím Online, 2016. november 5. 14:37

A Forrester független kutatóintézet „The Forrester Wave” Végpont védelmi megoldások 2016 negyedik negyedéves jelentése szerint a Kaspersky Lab a Vezető gyártó címet kapta. 

A riport szerint a Kaspersky Lab integrált üzleti megoldásai megfelelnek a legtöbb vállalati követelményeknek. A Forrester Wave kiértékelte  a Kaspersky Endpoint Security for Business, a vállalat integrált biztonsági menedzsment megoldását.

 

Forrester felkérte a kiválasztott vírusírtó szolgáltatókat, hogy vegyenek részt a Forrester Wave 2016 kiértékelésén ahol a cégek feladata különböző kibercsapdák felderítése, megelőzése és hatástalanítása volt saját végpontvédelmi megoldásaikkal. Az elemzők 25 kritérium alapján értékelték a cégeket, köztük megoldási javaslat, stratégia és márkapozicionálás kapcsán.

 

A jelentés megállapította, hogy a Kaspersky Lab nyújtja az egyik legszéleskörűbb megoldást a a piacon lévő kibercsapdák megelőzésére, felderítésére és javítására. Ez köszönhető a Kaspersky Lab házon belüli fejlesztéseinek, aminek következményeként a vírusirtáshoz kapcsolódó különböző szolgáltatások közötti integráció erős és hatékony. A publikáció kiemeli: „Összességében, az ügyfelek bejelentései szerint kiemelkedően  magas szintű a hatékonyság mind a rosszindulatú programok ellen és azok megelőzésében, mind az észlelés utáni helyreállítási képességekben."

 

 

Nikita Shvetsov, a Kaspersky Lab vezető mérnöke így nyilatkozott: "Örülünk, hogy vezetőként nevezett meg minket a Forrester Wave: Endpoint Security jelentése. Továbbra is az iparág legjobb többrétegű védelmét kívánjuk nyújtani kielégítve a nagy szervezetek informatikai biztonság igényeit, valamint összehozzuk azokat a technológiákat, amelyek segítenek megelőzni a számítógépes fenyegetéseket. Hiszünk az integrált megközelítésben, ami azt jelenti, hogy a megelőzés, valamint a felderítés és a reagáló-képesség közösen jelenti a megoldást. Ahogy fejlesztjük vállalati portfoliónkat további célunk, hogy a legújabb és a legfejlettebb tudást, technológiát minden nagy informatikai infrastruktúrával rendelkező szervezet kulcsfontosságú részeire eljuttassuk.”

 

Év elején a Kaspersky Lab kiegészítette kínálatát az új Kaspersky Anti-Targeted Attack Platform-mal és a széles körű Security Intelligence Services programmal, amelynek célja a legkifinomultabb fenyegetésektől is megvédeni a cégeket. Egy kutatás-fejlesztő központ is nyílt Dublinban, főként az adatelemzés és gépi tanulási technológiák javítására.  A csapat feladata az új megoldások keresése, amely tartalmazza a célzott támadások felderítését is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05