Az ELTE és az informatikai ipar összefogása a jövő tehetségeiért

forrás: Prím Online, 2016. november 8. 10:10

Kutatás-fejlesztésben élen járó cégek kínálnak ösztöndíjat az ELTE Informatikai Karán tanuló legtehetségesebb hallgatóknak.

A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az ELTE Informatikai Kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal támogatja azokat az első éves egyetemi hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik során kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvételt nyertek a programtervező informatikus szakra. 

 

A 2016 szeptemberében indult  Neumann János Tehetséggondozó Körben a legtehetségesebb diákokkal külön, személyre szabottan foglalkoznak oktatóik. Az ösztöndíjas hallgatók számára a Kar támogató és inspiráló tanulási környezetet biztosít, speciális tanulmányi programot, valódi kutatás-fejlesztési projektekben való részvételt, nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget, valamint publikációs és konferencia részvételi lehetőségeket is kínál. 

 

A vállalatok támogatásával és a Neumann János Számítógép-tudományi Társasággal együttműködve az ELTE a tehetséggondozás új modelljét teremti meg azáltal, hogy középiskolai tanulmányi versenyekre, diákolimpiákra felkészítő ingyenes szakköröket szervez, a versenyeken sikert elért ifjú tehetségeket pedig közvetlenül befogadja az egyetemi tehetséggondozó rendszerbe. A közvetlen átmenet lehetősége a közép- és felsőfokú tehetséggondozás között biztosítja, hogy a valódi tehetségek töretlenül haladhassanak előre tanulmányaikban. 

 

Az ösztöndíjas hallgatók a jövő kutató-fejlesztő informatikusai, akik az ország egyik vezető kutatóegyeteméről hozott kimagasló szakmai tudásukat és naprakész, vállalati projektekben szerzett fejlesztői ismereteiket ötvözve az átlagot messze meghaladó mértékben járulnak majd hozzá a hazai  K+F+I teljesítményhez.

 

Az ösztöndíjprogramról itt olvashatnak, a középiskolásoknak szóló tehetséggondozó programról pedig itt tájékozódhatnak. További információk Zsakó László tanszékvezető egyetemi docenstől kérhetők az alábbi e-mail címen

 

Az ösztöndíjakat 2016. november 9-én 12 órakor adják át az ELTE Lágymányosi Campusán. 

Cím: ELTE Lágymányosi Campus, (1117 Pázmány Péter sétány 1/A. 7. em. 7.18-21).

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15