Az Acronis Storage szoftvervezérelt tárolóplatform mostantól a szolgáltatók és a vállalatok számára is elérhető

forrás: Prím Online, 2016. november 9. 08:17

Az Acronis a blockchainnel integrált Acronis Notary és az Acronis CloudRAID megoldással bővítette szoftvervezérelt tárolóplatformját, állandó adathitelesség-ellenőrzést, valamint univerzális fájl-, tömb- és objektum-támogatást kínál.

Az Acronis Storage minden szolgáltatónak, vállalatnak és szervezetnek megoldást kínál, amelyeknél kritikus az adattároló-kapacitás leállások nélküli működtetése

 

Az Acronis, az adatok és rendszerek biztonsági mentését és visszaállítását szolgáló, felhő alapú és hibrid megoldások vezető szállítója bejelentette az Acronis Storage szoftvervezérelt tárolóplatform megjelenését, amely a világon elsőként blockchain-alapú adathitelesítést, valamint univerzális fájl-, tömb- és objektum-támogatást kínál.  

 

A digitalizálódó világban a létrehozott adatok értéke egyre nagyobb az üzleti és a magánéletben is, ami nyomást gyakorol a szolgáltatókra, akik az ügyfelek szervereiken tárolt adatainak integritásáért, biztonságáért és hitelességéért felelnek.

 

 

Az Acronis Storage megoldást ad erre a problémára, ami a szolgáltatóknak kiváló lehetőség. A platform új kiadása polcról levehető eszközökből kialakított, heterogén hardverkörnyezetre szabott. Gyors, univerzális, biztonságos, könnyen kezelhető, skálázható, költséghatékony szoftvervezérelt tárolóplatformként az Acronis CloudRAID, valamint a blockchainnel integrált Acronis Notary megoldás segítségével hitelesít, a tömb-, fájl- és objektum-típusú munkamennyiséget egységesen, könnyen elérhető hardveren végzi el.  

 

Az Acronis Hybrid Cloud architektúrára épülő és az Acronis Backup, Disaster Recovery, valamint az Acronis Files Cloud és Monitoring megoldásokat is tartalmazó Acronis Storage ezzel a bejelentéssel kiteljesíti a szolgáltatóknak kínált termékkört, hogy ügyfeleik igényeit a leghatékonyabban lefedhessék.

 

A szoftvervezérelt tárolómegoldások piaca 2016 és 2021 között 4,72 milliárd dollárról 22,56 milliárdra fog nőni, ami 36,7 százalékos évi átlagos bővülésnek felel meg.* A dinamikus növekedés egyrészt a szoftvervezérelt tárolás a hagyományos tárolórendszerekkel szembeni előnyeinek, másrészt a költségoptimalizálás és a könnyen menedzselhető megoldások iránti igénynek lesz köszönhető.   

 

Elsőség, gyorsaság és innováció 

Idén az Acronis hosszú távú, partneri együttműködésre lépett a Scuderia Toro Rosso Forma-1-es csapattal. A Torro Rosso olyan adatintenzív sportágban versenyez, amely technológiailag a legfejlettebbek közé tartozik, és az Acronis olyan technológiai megoldást ad a csapatnak, amellyel biztonságosan elmentheti és tárolhatja értékes adatait. Az Acronis és a Scuderia Toro Rosso egyaránt a vezető pozícióra, a teljesítményre és a technológiai kiválóságra összpontosít, sikerük a határozott jövőképnek, a motiváltságnak, a csapatmunkának és a működési hatékonyságnak köszönhető. Közös jellemzőiket három koncepció foglalja össze: elsőség, gyorsaság és innováció.

 

“Digitális világban élünk. Számos más partnerünkhöz hasonlóan a Scuderia Toro Rosso is teljes mértékben az adatoktól függ. A versenypályán elért sikerünk az adatok elérhetőségén múlik, az adatok biztonsági mentése és helyreállítása tevékenységünk kritikus eleme. Büszkék vagyunk arra, hogy az Acronis technológiájával tároljuk és védjük legértékesebb vagyonunkat – az adatokat” - mondta Franz Tost, a Scuderia Toro Rosso csapatfőnöke. 

 

 

Összefoglalva, az Acronis Storage főbb előnyei:

Gyors. Az SSD gyorsító-tárazásnak, az automatikus terhelés- és adatelosztásnak, valamint a párhuzamos replikációnak köszönhetően kiváló teljesítményt nyújt. Házon belüli teljesítménytesztek szerint az Acronis Storage például ötször gyorsabb, mint a Ceph.

 

Univerzális. Az Acronis Storage univerzális megoldást ad az adattárolással összefüggő minden igényre – legyen szó használatban lévő vagy már mentett adatokról. A jelenlegi tömb- és az objektum adatok támogatásán túl a következő frissítés a fájlokra is ki fog terjedni. Az ipari szabványnak számító hálózati képességek és API-k teljes tárházát kínálja.

 

Biztonságos. Az Acronis CloudRAID megoldással a redundancia konfigurálható szintjeit biztosítja a tárolt adatokhoz, a blockchain-alapú, állandó naplózással és vízjelekkel pedig az adathitelesség ellenőrzését is lehetővé teszi. 

 

Hatékony. Az Acronis Storage segítségével a szolgáltatók felügyelhetik a tároló-infrastruktúra birtoklásának összköltségét, és a tárolókapacitást költségvetésük túllépése nélkül bővíthetik gigabájtokról petabájtokra. A Ceph-hez viszonyítva az Acronis Storage TCO-ja például 55 százalékkal alacsonyabb. Olyan tulajdonságoknak köszönhető ez, mint a hardver-erőforrások hatékonyabb kiaknázása és felügyelete, a beállítható redundancia, az intelligens automatizálás, valamint a központi, web-alapú menedzsment konzol.

 

Bizonyított a gyakorlatban. Az Acronis saját, globális felhő-infrastruktúrája öt éve az Acronis Storage-ra épül, így az éles környezetben a legszigorúbb tesztelés próbáját is kiállta. A szoftver második nemzedéke 12 adatközpont világméretű hálózatának működését támogatja, 125 ezernél több eszközön több mint 50 petabájt adatmennyiség biztonsági mentését és visszaállítását végzi.  

  • Az Acronis CloudRAID törléskódoló technológiával a tárolófürtben másutt tárolt adattöredékekből és paritás-információkból állítja vissza az adatokat. Ez azt jelenti, hogy az Acronis Storage minden egyes tároló-node hozzáadásával ellenállóbbá válik a hardver-meghibásodásokkal szemben, így gyorsabb a visszaállítás.
  • Az Acronis Notary a blockchainnel a világon elsőként integrálja a blockchaint a szoftvervezérelt adattároló, mentő és visszaállító megoldásba. Az Acronis Notary a blockchainnel egy időbélyegzővel ellátott hash-t, azaz ujjlenyomatot generál az adatok számára, és azokat a nyilvános, blockchain-alapú, elosztott Ethereum platformon tárolja. Ugyanazon adat két ujjlenyomatának összehasonlításával az Acronis Storage ellenőrizni tudja a tárolt adatok változatlanságát, hitelességét és integritását.

 

Az Acronis Storage minden szolgáltatónak, vállalatnak és szervezetnek megoldást ad, amelynek adattároló-kapacitását leállások nélkül kell működtetnie. Mindössze öt perc alatt telepíthető és 14 kattintással konfigurálható – ezt azok is el tudják végezni, akik nem rendelkeznek rendszer-adminisztrátori tapasztalattal. Az Acronis Storage korszerű, érintőkijelzős eszközökön is használható, webalapú menedzsment konzolt ad ehhez, átfogó kézikönyvvel és hibaelhárító útmutatóval együtt. 

 

“Idén az Acronis kibocsátotta az adatok és rendszerek biztonsági mentésére és visszaállítására szolgáló megoldások legteljesebb készletét, amely új, hibrid architektúránkra épül. Az Acronis Storage segítségével a szolgáltatók teljes felügyeletet gyakorolhatnak az adatok felett, és elkötelezettek vagyunk, hogy cégük további bővülését a világ leggyorsabb adatmentő és -visszaállító megoldásaival támogassuk”  - mondta Serguei Beloussov, az Acronis alapító vezérigazgatója. 

 

* Software-Defined Storage Market by Component, MarketsAndMarkets.com.

http://www.marketsandmarkets.com/Market-Reports/software-defined-storage-sds-networking-sdsn-market-1067.html 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05