A Kaspersky Lab bemutatta a Vállalati Társadalmi Felelősségvállalásról szóló jelentését

forrás: Prím Online, 2016. november 9. 10:13

A Kaspersky Lab közzétette második vállalati társadalmi felelősségvállalásról szóló jelentését. A jelentés a cég technológiai-, oktatási- és olyan karitatív tevékenységeit vizsgálta, amelyek erősítik a közösséget és jobbá teszik a világot. A riport egyes részeit élettörténetekkel illusztrálták, bemutatva a Kaspersky Lab elkötelezettségét a társadalmi felelősségvállalás felé.

Az elemzés "technológiai" szakasza a kiberbűnözés fejlődését és a Kaspersky Lab által bűnözők ellen kifejlesztett legújabb technológiákat tárgyalja. Bemutatja a vállalat álláspontját a közeljövőben várható kiberbiztonsági csapdákról, valamint az IoT (Internet of Things’ – a ’dolgok (tárgyak) internete’, mellyel a mindennapjainkban használt eszközök, például háztartási gépek, autók, mérőórák, pénztárgépek, telefonok, az interneten keresztül is elérhetőek, és képesek egymással akár önállóan is kommunikálni) gyors fejlődésében rejlő veszélyeit.

 

 

A tanulmány kiemeli a Kaspersky Lab oktatási kezdeményezéseit, mint például a „Kaspersky Lab Academy Talent” nevű és a „Kaspersky Cyberheroes” programokat, amelyek diákoknak szóló megmérettetések. Az összegzés részletezi a Kaspersky Lab támogatását, amelyet az Akrotiriben található Athéni Régészeti Társaság kapott. A projekt célja megőrizni egy 20. század közepén talált ősi település maradványait. A European Schoolnet (EUN – 31 európai ország oktatási minisztériumának nemzetközi partnersége) hálózattal közösen számos fontos kezdeményezést indítottak a céggel, amelyek a gyermekek online biztonságát, a szülők iskolázottságát és a hatékony biztonsági megoldások fejlesztését tűzte ki célul.

 

A vizsgálat "jótékonysági" részében a Kaspersky Lab alkalmazottainak különböző szociális és önkéntes projekteinek inspiráló történetei szerepelnek, úgy mint az oroszországi Udomlya Árvaház gyerekeinek oktatása, az online biztonságra való felhívás az iskolákban, véradás és környezetvédelem. A Kaspersky Lab több non-profit intézményt is támogat, mint például a BRAC Intézetet (a világ legnagyobb fejlesztési szervezete), a cég biztosítja az intézmény szervezeti hálójának és pénzügyi szolgáltatásainak védelmét a „Kaspersky Endpoint Security for Business” programmal.

 

"Meggyőződésünk, a világ jobbá tehető olyan emberekkel, akik valóban törődnek és képesek a változásra, változtatásra. Ezért ahelyett, hogy statisztikákat mutatnánk be, inkább figyelemfelkeltő történeteket prezentáltunk, hogy minél több embert inspiráljunk általa." – mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatója.

 

Bővebb információt a Kaspersky Lab társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseiről a https://csr.kaspersky.com/en/ oldalon talál. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05