Több mint tízezer darab eladás az első órában az Extreme Digital fekete péntekjén

forrás: Prím Online, 2016. november 18. 12:32

November 18-án, kicsivel reggel 5 óra után startolt el az Extreme Digital idei, éjfélig tartó Black Friday-e, ahol akár 50-70 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni mintegy ezeregyszáz terméket.

Az akciós napon összesen közel másfél milliárd forint kedvezményt vehetnek igénybe a vásárlók. Az idén egy hatvanmillió felhasználóra kalibrált ideiglenes oldal várja az akciós árak iránt érdeklődőket, de a normál webáruház kínálata is gond nélkül elérhető.

 

A www.edigital.hu webáruház fekete pénteki akciója kevéssel reggel 5 óra után indult el, de már az első órában elfogyott több mint, 10 ezer darab termék, egyidejűleg pedig mintegy 20-30 ezren böngészik a kínálatot. A látogatásokból megvalósuló vásárlások (vagyis a konverzió) a Black Friday-en négyszerese a szokásosnak: míg egy átlagos napon még csúcsidőben is csak a látogatók 2%-a vásárol, a fekete péntek reggelén ez az arány 8% volt.

 

 

Ágyban fekve keresték a jó árakat

Többségben voltak az első órában az oldal látogatói közül azok, akik mobil eszközről (telefonról vagy táblagépről) keresték fel az Extreme Digital webáruházát (54%), mint azok, akik számítógépről böngésztek (46%). A mobil eszközök fölénye azt mutatja, hogy a hajnali órán a legtöbb érdeklődő ágyban fekve kutatott a jó árú akciók után.

 

Az évek óta slágerterméknek számító okostelefonok a Black Friday-en is a legnépszerűbb termékkategóriának számítanak, de jól fogynak az akciós háztartási gépek, játékok, valamint a barkács és kerti szerszámok is.

 

Ideiglenes áruház indult a fekete péntekre

Az Extreme Digital honlapján ezen a napon egy ideiglenes, 60 millió felhasználó egyidejű kiszolgálására tervezett, felhőalapú áruház fogadja az érdeklődőket annak érdekében, hogy a szokásosnál nagyságrendekkel nagyobb látogatószám által megnövekedett terhelés ne okozzon gondot.

 

A kifejezetten az akciós napra felhúzott ideiglenes áruházban kizárólag a fekete pénteki akciós termékeket lehet megrendelni, a rendeléshez pedig meg kell adni a név, e-mail cím mellett a szállítási címet akkor is, ha valaki korábban már regisztrált az Extreme Digital webáruházába. Ezzel párhuzamosan a teljes kínálatot tartalmazó áruházi felület is elérhető, ahol a nem akciós termékeket a szokásos módon meg lehet rendelni az éjfélkor záruló fekete péntek alatt is. 

 

Hogyan lehet lefoglalni a terméket?

Fontos információ, hogy a kinézett termék kosárba helyezése még nem jelent foglalást, minél gyorsabban érdemes eljutni a megrendelés véglegesítéséig. Ha az oldalon megjelenik a “Gratulálunk, rendelésed sikeres!” üzenet, akkor az akciós árú termék már le van foglalva az adott vásárló számára akkor is, ha az ára még nincs kifizetve. Erről a vásárló a megadott e-mailre is értesítést kap.

 

Idén a Black Friday-es rendeléseket bolti átvétellel (készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel), illetve ingyenes házhozszállítással lehet kérni, utóbbi esetben csak készpénzes fizetésre van mód, hacsak online ki nem fizették a terméket bankkártyával. Ha a biztonságos OTP online  bankkártyás fizetési módot választja a fekete pénteki akcióban részt vevő ügyfél, akkor a rendelés leadása után 24 órán belül e-mailben kapja meg azt a hiperlinket, amelyre kattintva fizetni tud majd - ez egyébként az “eredeti” Extreme Digital honlapján zajlik. Csomagautomatába vagy átvevőpontra az idén nem lehetséges fekete pénteki akciós terméket rendelni. 

 

Az Extreme Digital tervei szerint a Black Friday-en vásárolt termékeket 14 napon belül házhoz szállítja. Azoknak, akik a lehető leggyorsabban szeretnék átvenni a rendelést, a vállalat a bolti átvételt javasolja, így ugyanis 5 napon belül hozzájuthatnak a megrendelt termékekhez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05