A HP a világ legbiztonságosabb menedzselt nyomtatási szolgáltatását fejleszti

A HP Secure MPS újfajta védelmet nyújt a hálózati nyomtatókra irányuló kibertámadások ellen

forrás: Prím Online, 2016. december 8. 15:11

A HP Inc. a világ vezető IT vállalata újratervezte a HP Menedzselt Nyomtatási szolgáltatását  (HP Managed Print Services, MPS), hogy a világ legbiztonságosabb megoldásával segítse kivédeni a vállalatok nyomtatási ökoszisztémáját célzó kibertámadásokat.

A HP új, Secure MPS-e a fejlett biztonsági és szoftveres megoldások mellett kiterjesztetett alap szolgáltatásokat is kínál az ügyfelek több beszállítós nyomtatói flottája számára. Mindemellett a HP a nyomtatóeszközeit is előkonfigurálja a magasabb biztonság érdekében.

 

„Miközben egyre gyakoribbak és egyre kifinomultabbak a kibertámadások, a túzfalak pedig egyre gyengébb védelmet nyújtanak, nem szabad többé figyelmen kívül hagynunk a hálózatba kapcsolt nyomtatókat sem” – jelentette ki Ed Wingate, a HP JetAdvantage Solutions üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója. – „Éppen ezért a HP egy új mércét hozott létre a menedzselt nyomtatások területén azáltal, hogy a legújabb és legjobb biztonsági eljárásokkal vértezi fel minden termékét és szolgáltatását. Csak így lesznek képesek vevőink úrrá lenni a biztonsági kihívásokon.”

 

 

Iparágvezető professzionális biztonsági megoldások, amelyek csökketnik az IT infrastruktúra terhelését

A HP úttörő fejlesztésekkel és megoldásokkal egészítette ki a HP Secure MPS  szolgáltatásokat, amelyeknek köszönhetően a vállalatok kiszervezhetik, illetve fejleszthetik a biztonsági tevékenységüket, miközben értékes IT erőforrásokat spórolhatnak meg. Ezek az új szolgáltatások és adottságok a következők:

 

Nyomtatásbiztonsági Megoldás Szolgáltatás — A HP a saját szakembereit bocsájtja ügyfelei rendelkezésére, hogy megtervezzék a biztonságos nyomtatási rendszereket. 

  • Nyomtatásbiztonsági Tanácsadó Szolgáltatás — Az aktuális biztonsági szaktanácsadást, a kockázati profilhoz kapcsolódó frissítéseket, a biztonsági tervek rendszeres kiértékelését, valamint az ad hoc támogatást a megfelelőségi vizsgálatokhoz a  HP által hitelesített biztonsági tanácsadók végzik.
  • Nyomtatásbiztonsági Szabályok és Megfelelőség — A HP az új, távolról menedzselhető biztonsági beállítások és a nyomtatási flotta lehetséges problémáinak monitorozása révén segíti az ellenőrzést és a biztonsági elvárásoknak történő  megfelelést, továbbá jelentést készít a flotta biztonsági státuszáról, így igazolva a megfelelőséget.
  • Magasabb szintű képzés — A HP jelentős energiát fordított arra, hogy az olyan iparági biztonsági tanúsítványok, mint például a CompTIA megszerzése révén növelje az MPS-sel dolgozók, valamint a saját műszaki csapatának szakértelmét.
  • Továbbfejlesztett riportálás és értékelés — A HP beépítette a biztonsági szempontokat az MPS nyomonkövetés és jelentéskészítés folyamataiba, hogy láthatóvá váljon a nyomtatóflotta állapota, illetve hogy felül lehessen vizsgálni a biztonsági ajánlásokat.
  • Új, távolról irányítható eszközök és szolgáltatások — A HP MPS szoftverébe épített eszközök automatizálják az olyan biztonsági tevékenységeket mint a firmware frissítések, vagy a jelszómenedzsment, így a vállalatok az MPS szerződésben foglalt tevékenységek részeként kiszervezhetik a megterhelő, IT biztonsághoz kapcsolódó teendőiket.

 

„Proaktív lépésekre van szükség a vállalatok részéről annak érdekében, hogy a nyomtatást és dokumentumkezelést érintő biztonsági kérdések kiemelt jelentőséget kapjanak. A HP, a menedzselt nyomtatási megoldások szolgáltatójaként segítséget nyújt abban, hogy a biztonságtechnika hangsúlyt kapjon a nyomtatásban is.” – mondta el Robert Palmer, az IDC képalkotási, nyomtatási és dokumentumkezelési megoldások osztályának igazgatója.

 

 

Biztonságra előkonfigurált nyomtatók

A HP megkezdte a kevésbé biztonságos nyomtatók zárolt felületekkel történő szállítását, így az eszközök hálózatra telepítése ezentúl csak a portok és protokollok megnyitásával lesz lehetséges. 

  • Az eszközbeállítások új megközelítése – A HP megkezdte az elöregedett és kevésbé karbantartott interfészek zárolását. Ebbe a kategóriába esnek a NIST által kevésbé biztonságosnak ítélt portok, protokollok és titkosítási számsorok, mint amilyen az FTP és a Telnet. A HP novemberi FutureSmart firmware frissítésének köszönhetően mind a mostani, mind a jövőbeli üzleti nyomtatók és multifunkciós eszközök megerősített jelszavakkal és titkosítási beállításokkal fognak rendelkezni. 
  • Együttműködés a szoftverfejlesztői közösséggel – A HP számos szoftverfejlesztővel dolgozik együtt alkalmazásainak módosításán, hogy új és erős interfészek jöhessenek létre, a régieket pedig a közeljövőben be lehessen zárni. 

 

Továbbfejlesztett megoldásokkal az adat-, eszköz- és dokumentumbiztonságért

A HP JetAdvantage munkafolyamatok és nyomtatási megoldások célja az üzleti folyamatok és feladatok egyszerűsítése. Ennek köszönhetően nem csak a költségek csökkennek, hanem az információs rendszer terheltsége is. Emellett, az új nyomtatási megoldásokkal az alkalmazottak hatékonyabban dolgozhatnak teljeskörű nyomtatási biztonság mellett.  A legújabb biztonsági fejlesztések a következők: 

  • HP Access Control – A HP hozzáférést szabályozó megoldása csak hitelesített és engedélyezett nyomtatási folyamatok megkezdését teszi lehetővé. A kibővített funkciók, az SNMPv3 támogatás, valamint az új kártyaolvasó, amely a hitelesítést egyelten kártyalehúzással elvégzi, mind a felhasználók kényelmét szolgálja. 
  • HP Capture and Route – Ennek a funkciónak köszönhetően a szkennelt dokumentumok nyomonkövetése és megosztása egy gombnyomással véghezvihető. Az új fejlesztések között szerepel a LDAP támogatás, a Capture and Route szerveren tárolt adatok titkosítása, valamint a MyMessges alkalmazás is, amely lehetővé teszi a felhasználói üzenetek azonnali nyomtatását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05