Gigabites WiFi-gyorsítás kisvállalati és otthoni irodáknak

forrás: Prím Online, 2016. december 18. 10:01

Percek alatt a legújabb, nagy teljesítményű és megbízhatóságú WiFi technológiára válthat bármely kisvállalat vagy otthoni iroda a NETGEAR kétsávos, 802.11ac szabványú, vezeték nélküli hozzáférési pontjával, méghozzá nagyon jó áron.

Egy-két vezeték nélküli hozzáférési pontot telepítő otthoni irodáknak és kisvállalatoknak – például fogorvosi rendelőknek vagy butik hoteleknek – ad tökéletes hálózati megoldást a NETGEAR Dual Band 802.11ac Wireless Access Point (WAC104). 

A nemrég bejelentett, önállóan telepíthető eszköz - az egyesült államokbeli debütálását követően - a NETGEAR hivatalos partnereinél, a webáruházakban és más viszonteladói csatornákon keresztül már világszerte elérhető. 

 

 

 

Négy Ethernet portjával a WAC104 AP vezetékes eszközök – például a NETGEAR Gigabit Ethernet kapcsolóinak – csatlakoztatását is lehetővé teszi, így valóban egységes internet hozzáférési pontként szolgálhat a kisvállalati és az otthoni irodákban. Kétsávos kialakításának köszönhetően a frekvenciák egyidejű, párhuzamos használatát is támogatja, ugyanakkor a csatornák összevonásával akár 1,2 Gbps-os adatátviteli teljesítményt is nyújt – a 2,4 GHz-es frekvencián 300 Mbps, míg az 5 Ghz-es tartományban 867 Mbps sávszélességet. Ezek a számok a 802.11ac technológia tesztjein mért maximális teljesítményt mutatják, amely a gyakorlatban, különböző környezeti tényezők – például a hálózat terheltségének vagy a falak felhúzásához használt építőanyag fajtájának – függvényében valamelyest eltérő lehet. 

 

Mind az új, mind a régebbi eszközökkel kompatibilis a WAC104 AP, így a korábbi WiFi szabványokra épülő eszközök a tőlük telhető legnagyobb adatátviteli sebesség mellett csatlakozhatnak rá, anélkül, hogy befolyásolnák a legújabb, 802.11ac technológiás vezeték nélküli eszközök teljesítményét.  

 

SOHO-ra szabva

Formatervezését tekintve is rugalmas a NETGEAR új WiFi hozzáférési pontja, ezért az íróasztalon éppúgy elhelyezhető, mint ahogyan falra is szerelhető – ami az irodában a legkényelmesebb megoldást adja a laptopok, az okostelefonok, a tabletek, a VoIP telefonok és a biztonsági kamerák csatlakoztatásához.

 

– A kisvállalatok vezetői és az otthoni irodából dolgozó alkalmazottak, vállalakozók jellemzően maguk látják el a hálózati adminisztrátori feladatokat is – mondta Richard Jonker, a NETGEAR kis- és középvállalati termékvonaláért felelő alelnöke. – Húszéves tapasztalattal rendelkezünk a piac ezen, SOHO szegmensében, ezért pontosan tudjuk, hogy a felhasználóknak olyan egyszerű, bekapcsolás után azonnal működő, plug-and-play megoldásokra van szükségük, amelyek a megbízhatóságot teljesítménnyel ötvözik, és nem utolsósorban mindezt megfizethető áron kínálják. A WAC104 AP hozzáadásával a kisvállalati és otthoni irodák gyorsan és költséghatékony módon frissíthetik meglévő, akár az internetszolgáltatótól kapott útválasztójuk teljesítményét a legújabb, 802.11ac WiFi technológiára. Az eszköz telepítését segítő varázsló és a könnyen kezelhető kezelőfelület a biztosíték arra, hogy a technológiához kevéssé értő felhasználók is magabiztosan, percek alatt javítani tudják irodájuk WiFi lefedettségét.

 

 

 

Teljesítmény és biztonság 

Külső antennák gondoskodnak róla, hogy ez a lefedettség a lehető legjobb legyen, és az intuitív kezelőfelületen a különböző eszközök is egyetlen kattintással csatlakoztathatók a WAC104 AP-hez. A hozzáférési pont nemcsak önállóan, hanem Wireless Mesh üzemmódban is használható, amely két vagy több WAC104 AP együttes telepítésével lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózat jelerősségének és hatósugarának növelését, miközben a biztonságot WiFi Protected Access (WPA és WPA2) technológia, valamint a MAC-címek hozzáférési listája erősíti. 

 

A Netgear Dual Band 802.11ac Wireless Access Point az Egyesült Államokban 99 dolláros, ajánlott kiskereskedelmi áron került forgalomba. Hároméves, korlátozott hardvergarancia, valamint a teljes élettartam alatt, csevegő-alkalmazáson keresztül elérhető támogatás tartozik hozzá.

 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05