IDC: e-mail-biztonságban a Trend Micro az élen

forrás: Prím Online, 2017. január 11. 08:55

Az e-mail jelenleg az egyik legnépszerűbb kommunikációs forma: naponta mintegy 215 milliárd e-mailt küldünk világszerte. 

Ez azonban kiváló támadási felületet is jelent, ezért a Trend Micro kiemelt figyelmet fordít arra, hogy biztonságos levelezést tehessen lehetővé ügyfelei számára. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az IDC a 2016 decemberében kiadott, MarketScape: Worldwide Email Security 2016 Vendor Assessment című tanulmányában a Vezetők kategóriájába sorolta a vállalatot. 

 

A jelentés szerint a vezető szerep többek között annak köszönhető, hogy a vállalat biztonsági csomagjában kiemelt szerepet kapnak a biztonságos levelezést szolgáló megoldások. A csomag többek között végpontvédelmi, webes biztonsági, titkosítási, illetve mobilbiztonsági eszközöket is tartalmaz, és hamarosan újabb hálózati biztonsági termékekkel egészül ki. Szintén fontos szerepet játszott az IDC értékelésében, hogy a Trend Micro nagy hangsúlyt fektet a legújabb e-mail-biztonsági fejlesztésekre, például a specializált fenyegetés-elemzési és -védelmi (STAP) szolgáltatásokra, valamint a sandbox technológiákra és a célzott adatlopás elleni protokollokra.

 

 

„Elkötelezetten dolgozunk azon, hogy folyamatosan az élvonalban legyünk a támadási trendek felismerésében, és megvédjük ügyfeleinket az egyre fejlettebb biztonsági fenyegetésektől. Célunk, hogy olyan felhasználóbarát e-mail-biztonsági termékeket fejlesszünk, amelyek piacvezető funkciók széles palettájával rendelkeznek, ügyfeleink igényeihez illeszkedve különféle környezetekben működnek, és a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják a rosszindulatú e-mailek és fenyegetések ellen” – nyilatkozta Kevin Simzer, a Trend Micro értékesítésért, marketingért és üzletfejlesztésért felelős elnökhelyettese.

 

A IDC MarketScape jelentés szerint a „Trend Micro egyik komoly erőssége, hogy nagy figyelmet fordít az ügyfelek visszajelzéseire, és az aktuális trendeken alapuló termékeit a valós vállalati igényekhez igazítja”. A jelentés emellett kitér arra is, hogy a Trend Micro „értékesítési partnerei, értékesítési struktúrája, és saját vagy a partnerek termékeit is tartalmazó csomagkínálata révén a termékek könnyedén megvásárolhatók bármely további termékkel és szolgáltatással együtt.” 

 

A Trend Micro az egyik legnagyobb növekedést mutató fenyegetés, a zsarolóvírusokat tartalmazó e-mailek ellen is felveszi a harcot. A vállalat elkötelezettségét jelzi az is, hogy aktív részese a No More Ransom kezdeményezésnek. Az áldozatok segítését, valamint a támadások visszaszorítását célzó nemzetközi összefogásban számos bűnüldöző szervezet – köztük az Europol –, illetve több IT-biztonsági vállalat is részt vállal.

 

Az IDC MarketScape besorolásaival kapcsolatos további információkért látogasson el következő weboldalra: https://resources.trendmicro.com/IDC-MarketScape-Email-Security-Leader.html.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50