Az MP3.com megcélozza a vezeték nélküli eszközöket is

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 6. 21:46
Az MP3.com ma indítja el új szolgáltatását, miáltal a zene szerelmesei vezeték nélküli eszközeikkel is közvetlenül csatlakozhatnak a letölthető zenék gyűjteményéhez. Az új szolgáltatás a FusionOne cég és az MP3.com között létrejött szerződésnek köszönhető. A FusionOne biztosítja az audiofájlok szinkronizálásához szükséges technológiát.
Amennyiben letöltünk egy zeneszámot asztali számítógépünkkel, az azon nyomban megjelenik a mobiltelefonunkon, vagy például a kéziszámítógépünkön. A szerződő felek reményei szerint főleg a fiatalabb korosztály körében lesz népszerű az új szolgáltatás, hiszen legtöbbet ők töltögetnek le különböző zenéket, és a vezetéknélküli-technológiák külföldön már egyre nagyobb "létszámban" vannak jelen.

A társulás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a szerződés szerint az MP3.com internetes oldal látogatói ingyen juthatnak a FusionOne-féle szoftverhez. Az internetről letölthető digitális zenék óriási vihart kavartak az elmúlt időkben, hiszen így emberek milliói juthatnak kedvenc zenéikhez teljesen ingyen. A nagyon népszerű szolgáltatások azonban kivívták maguk ellen a zenei előadók és a hanglemezgyártó cégek haragját is, amelyek már több esetben pereket is indítottak a vélt és valós okozott károk megtérítése érdekében.

Az idén a RIAA (Recording Industry Association of America), az amerikai zeneipari társaság és a "nagy ötös" hanglemezipari cég, a Sony Music Group, az EMI Recorded Music, a Bertelsmann's BMG Entertainment, a Warner Music Group és a Seagram's Universal Music Group szerzői jogok megsértése vádjával perbe fogták az MP3.com-ot. Az MP3.com végül az öt közül négy céggel megegyezett, de a Universal Musicnak kifizetendő 250 millió dolláros büntetés még mindig kilátásban van.

Az MP3.com megpróbálja magát távol tartani az illegális dolgoktól, így tőlük csak olyan zenefájlok tölthetők le ingyenesen - és most már vezeték nélküli eszközökre is -, melyekhez megadták az engedélyt az alkotók és a kiadó cégek is. A San Diegó-i cég jelenleg egyébként 600 000 ingyenesen letölthető zenefájlt tesz elérhetővé szerverein keresztül.

Az elmúlt héten a Sprint PCS cég is hasonló szolgáltatást indított, melynek segítségével az új Samsung mobiltelefonokra lehet mp3 zenéket letölteni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05