Magyar startupokra vadásznak a legnagyobb nemzetközi befektetők

forrás: Prím Online, 2017. január 23. 10:30

40 ország, és 6500 résztvevő után Budapesten a Startup Live!

A legígéretesebb startupokat keresik Budapesten a Pioneers Ventures, a Speedinvest, a WhatAVenture és a Conda befektői.

A csapatok egy hétvégén át együtt készülnek majd hogy nemzetközi szakmai mentorálással mindössze három nap alatt eljuttassák ötletüket az üzleti tervig vagy akár az álombefektető megtalálásáig. 

 

A február 17 és 19 között rendezett verseny célja, hogy lehetőséget és támogatást adjanak kezdő vállalkozóknak, hogy egyetlen hétvége alatt felépíthessék az üzletüket. 

 

Az ötletgazdák reggeltől éjjelig dolgoznak majd, hogy összeálljon a csapat, megszülessen az üzleti terv, és megtanulják, hogy hogyan lehet 90 másodperc alatt meggyőzni valakit arról, hogy támogassa őket. 

 

“Életem legjobb befektetése volt részt venni a Startup Live-on, és szeretném ha minél több kezdő vállalkozónak lehetősége lenne elmenni rá. Magyarországon és Ausztriában egyaránt vállalkozom, de itt még nem volt hasonló esemény, ezért szerettem volna Magyarországra hozni.” - mondta Christoph Prieler, aki ötletével tavaly megnyerte a versenyt. 

 

A Startup Live a Pioneers Festivál előszobája, hiszen a mentorcsapat tagjai rendszeresen segítik a közép-európai legnagyobb startup fesztivál résztvevőinek piac- és kapcsolatépítését az osztrák fővárosban. 

 

Az első pitch verseny után a résztvevők voksolhatnak, hogy melyik ötletet támogatják. Amelyik ötlet leglább három támogatót szerez az részt vesz a hétvégi mentorálásban. Ezután három napon át éjt nappallá téve hozhatják ki  az ötletből a maximumot, hogy aztán 90 másodpercben bizonyítsák a nemzetközi befektetőkből álló zsűrinek, hogy övék a legpiacképesebb startup. 

 

A szervezők várnak mindenkit, aki a következő szintre szeretne lépni akár ötlettel, akár működő prototípussal, akár csak a lelkesedésével. Aki elég bátor ahhoz, hogy elkezdje megvalósítani az álmait, az ezen az oldalon jelentkezhet: http://www.startuplive.org/events/budapest-2

Kulcsszavak: startup Startup Live

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09