A megbeszélések és a csoportmunka új generációja: megjelent az új Cisco Spark

forrás: Prím Online, 2017. január 25. 15:04

A Cisco bejelentette a Cisco Spark új verzióját. A felhő alapú hang- és videohívást, illetve üzleti üzenetküldési funkciót nyújtó Cisco Spark megújítása mellett, a Cisco bemutatta Cisco Spark Meetings, illetve Cisco Spark Board elnevezésű együttműködési megoldásait is.

A megbeszélések és az értekezletek továbbra is a vállalati együttműködés leggyakoribb formái, akár személyes, akár virtuális formában. Azonban a megfelelő infrastruktúra hiányában ezek a megbeszélések sokszor nem elég hatékonyak. A Cisco Spark erre kínál megoldást, egy olyan együttműködési platform révén, amely a megbeszélés előtt, alatt és után is megfelelő felületet biztosít a résztvevők számára.

 

A Harvard Business Review 2016-os kutatása szerint az üzleti vezetők 72 százaléka úgy gondolja, hogy a hatékony, mindenekelőtt a csapatmunkát támogató kommunikáció fontosabbá vált az elmúlt két évben. A válaszadók 68 százaléka szerint a harmadik féllel (partnerek, beszállítók, ügyfelek és tanácsadók), valamint a távoli helyszínen dolgozó kollégákkal való együttműködés jelentősége szintén növekedett. A felmérés résztvevői az együttműködési eszközök legnagyobb problémái között említették, hogy a megoldások nem integrálhatók más üzleti folyamatokba (38%), nem igazodnak a felhasználók munkamódszereihez (35%), és ebből adódóan a munkavállalók kevésbé alkalmazzák ezeket a megoldásokat (44%). Az együttműködési eszközök új generációja már felhő alapú, előnyben részesíti a mobileszközöket, és integrálható a különböző munkafolyamatokba. 2016 és 2020 között a globális együttműködési technológiák piaca várhatóan megduplázódik, és eléri az 50 milliárd dollárt.

 

 

A Cisco Spark újdonságai

A Cisco Spark egyetlen alkalmazásban egyesíti a különböző kommunikációs csatornákat (chat, videó és telefon), illetve a tartalommegosztás lehetőségét. A munkafolyamat minden eszköz esetében azonos. A Cisco Spark minden operációs rendszeren (Windows, iOS, és Android), valamint webes kliens formájában is elérhető. A nyílt alkalmazásprogramozási felületnek és a botoknak köszönhetően a megoldás más alkalmazásokba is integrálható. A https://depot.ciscospark.com oldalon megtalálhatók az integrált alkalmazások, ezek között megtaláljuk többek között a Box, Dropbox, GitHub, Google Drive, Jira, OneDrive, Salesforce Alerts, Twitter, SmartSheet, Splunk megoldásokat, valamint különféle fordító eszközöket és szótárakat. 

 

Cisco Spark Board

A Cisco Spark Board egy felhő szolgáltatásra kapcsolódó, „all-in-one” eszköz. Míg a hagyományos tárgyalótermekben külön videó- és telefonkonferencia rendszereket, projektorokat, vetítővásznakat, flipchartokat, whiteboardokat és egyéb eszközöket találunk, a Cisco Spark Board mindezen funkciókat egy eszközben integrálja.

 

1. Vezeték nélküli prezentációs eszköz mindenkinek, mindenhol

A világ bármely pontján lévő Cisco Spark Boardhoz odalépve az eszköz felismeri és köszönti a felhasználót, a tartalmak pedig egyetlen kattintással megoszthatók. . Minden funkció irányítható PC, vagy OSX rendszerről, valamint táblagépről és mobiltelefonról. A Cisco Spark platformmal történő szoros integráció, valamint az ultrahangos vezeték nélküli párosítási technológia eredményeként a képernyőmegosztás is zökkenőmentesen működik.

 

2. Bárki által szerkeszthető interaktív digitális tábla

A legjobb ötletek sokszor az irodai flipchartokon és fali táblákon születnek. A tábla fotózása, vagy képernyőfelvétel készítése nélkül ezeket azonban nehéz elmenteni, vagy megosztani a tartalmat, a későbbiekben pedig ezek az ábrák, jegyzetek már nem szerkeszthetők.  Láttunk jó pár kísérletet digitális táblákra, azonban ezek használata elég bonyolult, így nem is terjedtek el széles körben.

 

A Cisco Spark Board révén a tartalom megosztható, szerkeszthető, mindez üzleti szintű biztonsággal.

 

A fő funkciók:

  • A Cisco Spark alkalmazás használatával minden résztvevő egyidejűleg használhatja a táblát, függetlenül attól, hogy személyesen jelen vannak-e a teremben, vagy csak virtuálisan kapcsolódtak a megbeszéléshez
  • Automatikus mentés – a Cisco Spark Board automatikusan elmenti a munkát egy olyan felületre, amely minden résztvevő számára elérhető. Így a közös gondolkodás bármikor folytatható.
  • Videóhívások - a Cisco Spark Board lehetőséget kínál videohívások lebonyolítására, akár a tábla használata közben is.
  • Titkosítás – a Cisco Spark iparágvezető titkosítási megoldásai révén a táblák tartalma bizalmasan kezelhető.

 

3. Kiemelkedő minőségű hang és videó

A Cisco Spark Board kiemelkedő minőségű hanggal és képpel rendelkezik. Az eszköz 4K kamerája széles látószögű, éles képet biztosít. A mikrofonok és VoiceTrack technológia révén a hang kristálytisztán hallható mindkét oldalon. 

 

 

Cisco Spark Meetings

A megbeszélés csak egyetlen pont a hosszabb interakciók sorában, így olyan megoldásra van szükség, amely az egész folyamatot végigkíséri és mindvégig kiemelkedő felhasználói élményt nyújt. Ezt a célt szolgálja a Cisco Spark Meetings, amely a Cisco WebEx több népszerű funkciójával is rendelkezik, A megbeszélések előkészítését valamint utánkövetését is lefedő megoldást a hardverek, szoftverek, alkalmazások és a felhő szoros integrációja teszi lehetővé, a Cisco Spark platform pedig vállalati szintű biztonságot és megbízhatóságot nyújt.

 

Legfontosabb funkciók:

  • A Cisco Spark Meetings révén a Cisco Spark Board whiteboarding funkcióinak közös használata akkor is lehetséges, ha maga a Cisco Spark Board nem áll rendelkezésre – a táblahasználat elérhető a Cisco Spark alkalmazáson keresztül.
  • Amikor megszervezünk egy megbeszélést, az alkalmazás automatikusan létrehoz egy csoporthelyet, ahol kialakíthatjuk a napirendet, meghívhatjuk a résztvevőket, megoszthatjuk a megfelelő tartalmat, és szöveges üzeneteket válthatunk a meghívottakkal.
  • A megoldás fejlesztésénél az egyszerűség volt az egyik fő szempont – egy kattintással elindíthatjuk a megbeszélést.
  • A megbeszélés során lezajló ötletelés rögzíthető és elmenthető a Spark által létrehozott felületre.
  • A megbeszélések után lehetőség adódik az utólagos észrevételekre, utánkövetésre, és a találkozó közbeni megjegyzések megtekintésére, mindezt egyetlen felületen.

 

Ár és elérhetőség

A Cisco Spark új funkciói azonnal, a WebEx integráció pedig 2017 márciusától válik elérhetővé a felhasználók számára. A Cisco Spark Board már megrendelhető, és 2017 márciusától áll a felhasználók rendelkezésére. A 140 centiméteres (55 inch) Cisco Spark Board eszköz január végétől lesz kapható a Cisco partnereinél, 4 990 dolláros javasolt áron, a havi előfizetés díja 199 dollár lesz havonta. A havi előfizetés tartalmazza a felhőszolgáltatásokat, az ügyfélszolgálatot, illetve a szoftverfrissítéseket. A vásárlás elérhető lesz a Cisco Spark Flex Plan szolgáltatáson keresztül is. A Cisco Spark Flex Plan egyetlen előfizetés alapú ajánlatban egyesíti a helyi és a felhő alapú együttműködési szolgáltatásokat. A Cisco Spark Board eszköz 178 centiméteres (70 inch) verziója még ebben az évben elérhető lesz.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09