A világ legjobb száz fejlesztője között a Xerox

forrás: Prím Online, 2017. január 31. 08:48

Ötödik alkalommal választották be a Xerox-ot a világ vezető innovációs vállalatai közé. 

A rangos Top 100 Global Innovators listán - amelyet ettől az esztendőtől kezdve a Clarivate Analytics állít össze - azok a szervezetek, cégek és intézmények kapnak helyet évről-évre, amelyek áttörést hozó, jövőt formáló, illetve kimagasló gazdasági sikert elérő fejlesztést valósítottak meg a maguk területén. A jelentkezőket szigorú méréseknek vetik alá, hogy azok kerüljenek fel az aktuális százas rangsorra, amelyek valóban kimagasló teljesítményt nyújtottak.

 

A Xerox-nál az alapítása óta komoly hagyománya van a fejlesztői munkának. Az eltelt száztíz év alatt több mint 12.000 szabadalmat jelentett be a vállalat csak Amerikában, világszerte pedig már jóval meghaladták a 60.000-et. Ez az innovációs elkötelezettség mind a mai napig kitart, ami többek közt azt eredményezte, hogy a tavalyi esztendő volt a vállalat történelmének az egyik legproduktívabb éve. Nem kevesebb, mint 29 új berendezést mutattak be azzal a határozott céllal, hogy tovább erősítsék a digitális nyomtatás, illetve a szolgáltatások területén kivívott pozíciójukat, és innovatív megoldásokkal segítsék az ügyfeleiket a hatékonyabb kommunikációban, kapcsolatteremtésben és munkavégzésben. A 2016-ban debütált újítások közé tartozott Brenva HD Production Inkjet Press nyomdagép, a Direct to Object tintasugaras nyomtató, illetve a 6515 A4-es színes nyomtató is.  

 

 

Mindezek ugyanakkor nem jöhettek volna létre olyan szakemberek nélkül, mint a Xerox amerikai kutatóintézetében, a PARC-ban dolgozó, magyar származású tudós, Hegyi Alex, akit az elismert szakfolyóirat, az MIT Technology Review is a világ vezető fiatal (35 év alatti) innovátorai között tüntetett fel a legfrissebb listáján.

 

A PARC-nál jelenleg is több olyan fejlesztés zajlik, amelyek a jövőben segítik majd az emberek életét. Ezek közé tartoznak azok az egyszerűen telepíthető, vezeték nélküli okos szenzorok, amelyek házak, lakások, irodák, illetve komplett gyárépületek levegőminőségét, hőmérsékleti ingadozásait, páratartalom változásait képesek automatikusan szabályozni és ezzel jelentős megtakarításokat elérni az energiafelhasználásban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15