Új vezérigazgató került a Viber élére

forrás: Prím Online, 2017. február 2. 15:14

Djamel Agaoua személyében új vezérigazgató irányítja a Viber globális szervezetét. A technológiai vállalkozói, cégvezetői múlttal rendelkező szakember korábban Európában és a Szilícium-völgyben is dolgozott. A Viber élén Agaoua az innovációért, fejlesztésekért, új globális kapcsolatok kiépítéséért, illetve a globális felhasználói kör növeléséért felel.

Mától új vezető irányítja a Vibert. A világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazását fejlesztő vállalat új vezérigazgatója Djamel Agaoua lett. A francia szakember több éves, Szilícium-völgyben szerzett tapasztalattal rendelkezik, korábban a sikeres globális mobil-reklámtechnológiai vállalat, a MobPartner vezérigazgatója volt, amelyet 2015-ben vásárolt fel a Cheetah Mobile. A szakember ezt követően a MobPartner vezérigazgatójaként, illetve a Cheetah Mobile globális értékesítési senior alelnökeként dolgozott. Djamel Agaoua korábban társalapítóként vett részt az AchatPro indulásában, amely egy SaaS (azaz szogáltatott szoftver) beszerzési vállalat, amelyet 2008-ig, a Hubwoo általi felvásárlásig irányított is. Vezérigazgatóként irányította a B-Process e-számlázási platform működését, utóbbit az Ariba vásárolta fel 2011-ben.

 

„A Viber továbbra is vezető szerepet tölt be az okostelefonos alkalmazások fejlesztésében, hiszen nemcsak egyszerű hanghívásokat tesz lehetővé, hanem számos üzenetküldési és egyéb kommunikációs funkciót is biztosít” – mondta Djamel Agaoua. „Büszke vagyok rá, hogy ehhez a csapathoz csatlakozom és segíthetem a Vibert a legfontosabb küldetésében, abban, hogy kiemelkedő élményt nyújtson felhasználóinak, lehetővé téve, hogy kapcsolatba léphessenek azokkal, akik a legfontosabbak számukra. Óriási kihívást jelent a Viber irányítása és a növekedési lehetőségek feltérképezése az egyre gyorsuló innovációs környezetben” – tette hozzá.

 

„Tulajdonosként komoly várakozásokkal tekintünk arra, hogy Djamel Agaoua vállalkozói szemléletének, dinamikus vezetői stílusának és a képességének köszönhetően gyorsan megérti majd a rohamtempóban növekvő piacokat” – mondta Hiroshi Mikitani, a Rakuten Inc. elnök-vezérigazgatója. „A Viber, mint a világ egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazása, központi szerepet tölt be az egyre bővülő Rakuten-csoportban, az új vezérigazgató irányításával továbbra is hozzájárulva a globális innovációs tevékenységeinkhez” – hangsúlyozta. 

 

A Viber globális vezetőségének tagja marad Michael Shmilov ügyvezető igazgató, aki szorosan együttműködik majd az új vezérigazgatóval a kiemelt, stratégiai projektekben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09