Amikor az ember nagyritkán csodát lát, akkor azt becsülje meg

Superbowl

Laszlo Horvath, 2017. február 7. 10:45

Nekem kétszer sikerült csodát látni a Superbowlon. Egyszer, amikor a sisakja segítségével kapta el a játékos a labdát az utolsó pillanatban. A mostani meccsen is akadt izgalom az utolsó pillanatra, mert a Patriots nagy hátrányból a végére egyenlített és a hosszabbításban győzött, a csoda viszont Edelman-nak köszönhető: Tom Brady dobását három Falcon játékos között, centikre a földtől kapta el. Az ilyen az fizikailag lehetetlen, és mégis több kameraállásból is látható a csoda. Ezt megismételni nem nagyon tudja majd senki…

Tom Brady-nek ez az ötödik győzelme a Superbowl-on a , aki most már Joe Montana fölé magasodik a történelemkönyvekben.

 
A győzelem titka?
 
Először is a munkaetika. Bill Belichik, a vezetőedző őrül a győzelemnek, aztán morogni kezd azonnal, hogy öt héttel már az ezévé szezonra készülési tervvel csúsznak, mert ennyi időbe telt megnyerni a bajnokságot. Ezzel persze nagyon egyedül találja magát a mester, mert a roszter alapján úgy tűnik, hogy nem tűnnek el a süllyesztőben, mint a Broncos a tavalyi győzelmük után a Quaterback-juk nyugdíjba vonulása miatt…
 
Aztán a jó tulaj: Robert Kraft (aki arról híresült el nemzetközileg, hogy Putyin “véletlenül” elfelejtette visszaadni neki az egyik Superbowl aranygyűrűjét…). Ennél normálisabb, egyszerűbb, tisztességesebb tulajt nem nagyon lehet az NFL környéken találni – kivéve persze a kooperatívaként tulajdonolt Green Bay Packers-öket.
 
A momentum kihasználása és fokuszálása: 21 perc alatt 31 pontot értek el, míg a fiatal és gyors Falcons – nullát. A 39 éves Tom Brady ezzel a hajrával felejthetetlen pillanatokat szerzett a rajongoinak. A csúcsra ért mostanra – ennyi idősen…
 
Nagyon jó élő- és félidei show
 
Lady Gaga előléptette magát, és a tavalyi kiváló himnusz éneklése után 300 koordinált és kivilágított Intel drón, ami az Old Glory-t formázta a fekete texasi éjszakában a háta mögött, nagyon kiváló műsort énekelt és mozgott le – hiba nélkül. A celebek eléggé idegesek mostanában – és idegesítőket mondanak, ahogy a Madonna azt is belevette a beszédjébe, hogy ő szeretné a Fehér Házat felrobbantani – és ezért lélegzetelállítva figyelte a 111 millió néző, hogy csinál-e botrányt a nem éppen konformista módszereiről híres Lady Gaga. Hát nem tett ilyet, csak nagyon jól tette a dolgát.
 
 
Ahogy a US Air Force Thunderbird bemutatócsoportjának a hat harci gépe is pillanatra pontosan jelent meg a stadion fölött, ahogy annak a rendje – és a country énekes Luke Bryan is gyönyörűen énekelte el a himnuszt.
 
A közvetítés is nagyon profira sikeredett, ahogy az szokás – nekem kedvenc pillanatom a Coloradoból Lengyelországba küldött csapatok bejátszása, az Abrams tankjaikkal egy
sátorban nézve a közvetítést – aztán pedig a virtuális megjelenítő szobában a szeretteikkel beszélgethettek.
 
Ha már itt tartunk: a Bush Papa, akit imádnak Texasban dobta fel az érmét, és jelen volt negyedik alelnökként a történelemben a Mike Pence is – aki sebesült veteránokat és családjukat hozta magával az Air Force 2 fedélzetén a meccsre, és szemlátomást nagyon jól érezte magát a legendás külügyminiszterrel, Jim Bakerrel beszélgetve.
 
A reklámok nem voltak kimagaslóak
 
Fanyalogni nem illik egy ilyen hihetetlen sportélmény után. Azonban a Superbowl az annyira a reklámipar ünneplése is, hogy többet vártam a szakmától – sokkal többet.
 
 
A Snickers nagyon előre beharangozott, felfújt “élő adásos reklámja” nagyon gyengén puffant. Igazából nem nagyon lehetett érteni, hogy miért kellett ezt “élőben” közvetíteni, amikor semmi idő meghatározó részlet nem szerepelt – a Western filmstúdiós műutcában való mű lövöldözés nem nagyon érté meg a hűhót.
 
Az autógyárak szokott “autós” reklámokat hoztak, talán a Mercedes-e volt a legjobb – Peter Fonda-val viccelve meg a motorosokat, Szelíd Motorosok stílusban, a Coen fivérek rendezésében. Az H&R Block SciFi stílusban büszkélkedett az IBM Watson technológiájával, amit a TurboTax versenytárs a Humpty Dumpty humoros fogyasztói telefonhívásával ellensúlyozott az adó software ipar reklámjait befejezve.
 
Más sztár is előfordult: Schwarzenegger a Mobile Strike-kal, a John Malkovich a Square reklámjával.
 
Talán az enyhen politikus reklámok voltak még az elviselhetőek – na nem az Audi fakezű papolása arról, hogy a nők nem keresnek annyit, mint a férfiak – elrontott lehetőség egy fontos témához. Inkább az AirBnB Amerika sokféleséget jellemző reklámja működött – ami arról szól, hogy a bevándorlók hazája nyitott a bevándorlók felé.
 
Internet es teve?
 
Néhány brand nagyon ügyesen játszott a PPC (Pay Per Click) reklámokkal: a kedvencem a nagyon szépen összerakott Avocados from Mexikó volt, akik a fizetett- és organikus kulcsszavak tetején – megosztozva a Buick, a Ford (nekik a hybrid reklámjuk a Mercedes  mellett a legjobb!), a Wendy’s, a Wix es a 84 Lumber –rel (akik ismét a bevándorló témát fogalmazták meg, ahogy a falon kaput építenek a munkások a hosszú gyalogút után Amerikába érkező bevándorlóknak.) Ezek a brandek okosan kerültek fel a fontos
kulcsszavakra – míg a Google például az első tízbe - sem jutott be...
 
Hihetetlen játék, hibátlan közvetítés, partátlan optimizmus – csak azok a fránya reklámok lettek volna jobbak, akkor tökéletes lett volna az este. Így csak az amerikai foci voltismét utolérhetetlen.
Kulcsszavak: reklám

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09