Márciusban jön az escape room VB Budapestre

forrás: Prím Online, 2017. február 11. 09:03

Huszonkét ország legélesebb elméit hozza el Budapestre a Red Bull Mind Gamers – a csapatok március 25-én mérkőzhetnek meg az első kontinenseken átívelő szabadulószoba világbajnokságon, a Mission: Unlock Enoch-on. 

Magyarországot az RRR négyfős csapata képviseli a versenyen, miután 11 perc 51 másodperces idejükkel megnyerték a középdöntőt. A fiúk olyan országokkal szállnak majd szembe, mint Omán, az Amerikai Egyesült Államok, Szingapúr és Dél-Korea. 

 

Kreativitás, logika, vizuális látásmód és stratégiaalkotó képesség – ezekre a készségekre lesz majd szüksége annak a 22 csapatnak, akik márciusban Budapestre érkeznek, hogy részt vegyenek a világ első szabadulószoba világbajnokságán. A döntőt a Red Bull TV élőben közvetíti majd március 25-én. A Mission: Unlock Enoch játék koncepciója a világhírű amerikai műszaki egyetem, az MIT falai között született, a végső szobát pedig a Syracuse Egyetem informatika professzora és a Because Play Matters játéklabor igazgatója, Scott Nicholson tervezte, a szoba professzionális kivitelezését pedig a Fox in a box szabaduló szobákat tervező és üzemeltető csapat garantálja.

 

 

„A világbajnokságra összeállított szobánk az escape roomok teljesen új szintjét hozza el, hiszen a kvantumlogikán alapul, a bajnokok a játék során minden képzeletet felülmúló kihívásokkal találkoznak majd” – mondta Dr. Konstantin Mitgutsch, az MIT Game Lab kutatója, a játék koncepciójának megalkotója. 

 

A tervező, Scott Nicholson azt mesélte, hogy a VB-re készülve a modern szabadulószobák stílusából merítettek ihletet, továbbá ígéri, hogy csapatmunkát igénylő feladatokban is bővelkedni fog a világbajnoki címet jelentő escape room. „Olyan kihívásokkal kell szembenézniük majd a játékosoknak, amelyek a kvantumfizikában, számítógépes tudományokban való jártasságra is kiterjednek, de a szellemi mellett fizikai képességekre is szükség lesz a nyeréshez. Mindez egy következetes, kerek sztoriba foglalva, amely független a nyelvektől és közben a nézők számára is szórakoztató” – mondta Nicholson.  

 

 

A világbajnokság után a Fox in a Box-nak hála a különleges szoba Budapesten marad majd és a nagyközönség is kipróbálhatja. 

 

A tavaly novemberi VB bejelentés óta több mint 9000 játékos vett részt a selejtezőkön, melynek eredményeképpen 22 nemzeti bajnoki csapat, vagyis 88 lelkes játékos jut el az eddig soha, sehol nem látott szabadulószobába. Rajtuk kívül néhány további szerencsés is kipróbálhatja magát minden idők legmodernebb és legizgalmasabb escape roomjában, hiszen van még néhány szabadkártyás hely a VB-re. Sőt, Földünk bármelyik pontján is legyünk, a Red Bull TV exkluzív élő adásán keresztül mindannyian drukkolhatunk a résztvevőknek 2017. március 25-én. 

 

  

További információk:

Szabadkártya:

A DxM szabadkártya kapcsán mindenki, aki meg tudja oldani a DxM puzzle-t, részt vehet egy sorsoláson a négy további VB helyért. Jelentkezési határidő: 2017. február 25. A globális pontverseny lista négy legjobb játékosa szintén szabadkártyás meghívást nyer, hogy megküzdhessen a világbajnoki díjért a többi jelölttel. Jelentkezési határidő: 2017. február 15. Részletek itt: global online high-score list

Menetrend:

A Mission: Unlock Világbajnokság az elődöntőkkel kezdődik 2017. március 23-24-én csütörtökön és pénteken. A két nyertes team csap össze a világbajnoki címért március 25-én szombaton.

Közvetítés:

A Mission: Unlock Enoch Világbajnokságot élőben közvetíti a Red Bull TV 2017. március 25-én szombaton este 8 órakor. A közvetítés ezeken az eszközökön keresztül lesz megtekinthető: http://www.redbull.tv/apps 

Résztvevő országok: 

Magyarország, Ausztria, Azerbajdzsán, Észtország, Franciaország, Németország, Olaszország, Litvánia, Oman, Norvégia, Románia, Oroszország, Szingapúr, Dél-Korea, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Ukrajna, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05