Új műszaki vezérigazgató-helyettes a Magyar Telekom élén

forrás: Prím Online, 2017. február 13. 09:38

A Magyar Telekom bejelentette Dr. Kim Kyllesbech Larsen műszaki vezérigazgató-helyettesi pozícióba történő kinevezését 2017. április 1-jei hatállyal. Dr. Kim Kyllesbech Larsen a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz.

Dr. Kim Kyllesbech Larsen (52) a Deutsche Telekomtól érkezik a céghez, ahol legutóbb a technológiai gazdálkodásért és transzformációért, valamint a technológiai architektúráért és innovációért felelős elnökhelyettesi pozíciót is betöltötte. Ezt megelőzően az Ooredoo Csoport (korábban Qtel) hálózati technológiákért felelős részlegét vezette, és a mianmari operáció technológiai vezetője volt. Dr. Larsen 1999 és 2012 között számos felsővezetői feladatot látott el a Deutsche Telekom Csoportban, többek között a T-Mobile nemzetközi technológiai ágazatának ügyvezető alelnöke és a Deutsche Telekom hálózati szolgáltatásokért felelős igazgatója is volt. Ez idő alatt Dr. Larsen volt felelős a holland Orange technológiai szegmensét érintő irányítás átvételéért, amelyet mindmáig a Deutsche Telekom legsikeresebb egyesülési és integrációs projektjének tekintenek.

 

Dr. Larsen csaknem egy évtizedes, Dániában, Hollandiában, Belgiumban és Olaszországban folytatott akadémiai pályafutását követően csatlakozott a Deutsche Telekomhoz. Matematika és fizika területén egyetemi diplomát, majd fizika Ph.D. fokozatot szerzett a dániai Aarhus Egyetemen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05