Az Ericsson demonstrálta az első végpontok közötti 5G hálózatot

forrás: Prím Online, 2017. február 21. 11:48

Az Ericsson létrehozta az első végpontok közötti (end-to-end) 5G tesztrendszert, mint a jövőbeli 5G-szolgáltatások általános infrastruktúráját. 

Az SK Telecom Koreával közösen végzett fejlesztésen alapuló sikeres élő demonstráció 2016. december 21-én zajlott le az Ericsson svédországi laboratóriumában, Kistában. Cloud Core (felhő alapú maghálózat), virtuális RAN (rádióhálózat) és vezeték nélküli NR/LTE (újgenerációs rádióinterfész) hálózati kapcsolatokat alkalmaztak. Egy hasonló demonstrációt végeztek a Telefonicával 2016. december 22-én Cloud RAN alkalmazásával. 

 

Az 5G infrastruktúrát és szolgáltatásokat biztosít a hálózatba kapcsolt társadalom és a Dolgok Internete (IoT) számára. Hatással lesz a teljes mobilhálózatra és a kapcsolódó ökoszisztémára, az eszközöktől a mobilelérésig, az IP központig és a felhőig.

 

Håkan Djuphammar, az Ericsson stratégiai és technológiai vezetője (IT és Felhő üzletág) elmondta: „Ezek az SK Telecommal és a Telefonicával végzett élő demonstrációk bizonyítják az Ericsson hosszú távú elkötelezettségét az 5G irányában. Az 5G technológiák végpontok közötti fejlesztésének vezetésével közelebb hozzuk az 5G-t a valósághoz.” 

 

Jinhyo Park, alelnök, az SK Telecom hálózati kutatás-fejlesztési központjának vezetője elmondta: „Az SK Telecom örömmel jelenti be az első végpontok közötti 5G demonstrációt az Ericssonnal együtt. Folyamatosan dolgozunk a világ első 5G próbaüzemén és a kereskedelembe való bevezetésén.”

 

Az élő demonstráción 1 Gbps-nál nagyobb végpontok közötti sebességet és 4 milliszekundumos késleltetést sikerült elérni egy központon kívül átjáró felé. Az 5G New Radio (NR) rádióhozzáférés 800MHz sávszélességet használt 15 GHz-en.

 

Az 5G Világkongresszuson júniusban Londonban az Ericsson demonstrálta a dinamikus hálózati szeletelést a hálózat teljes kezelésével és szervezésével. Ez a következő lépés, amelynek során a vállalat demonstrálja a végpontok közötti 5G kapcsolatot, beleértve a virtuális RAN egy megvalósítását közös 4G és 5G együttműködő rádiókapcsolattal együtt.

 

Kulcsszavak: IoT hálózat 5G Ericsson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15