Dögös tech trendekkel jön az idei SMART 2017 konferencia

forrás: Prím Online, 2017. február 22. 09:52

Az idei SMART 2017 konferencián a fejlesztői és okos szenzoros témákon túl idén kiemelt fókuszban lesznek az adatvezérelt szolgáltatások, a fintech, a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság, az IoT dev és az ipar 4.0.

Átfogó képet ad a dübörgő digitális forradalomról Magyarország és a régió egyik legnagyobb okos technológiával és startupokkal foglalkozó konferenciája, a SMART 2017. április 5-én.  A konferencia az aktuális fejlesztői témákon túl, többek között az egészségügyet, a pénzügyi világot, a telekommunikációt és közlekedést alapvetően meghatározó hazai és nemzetközi tech megoldásokat mutatja be.

 

Ipar 4.0, dolgok internete (IoT), adatvezérelt folyamatok, fintech, medtech, virtuális valóság (VR) és mesterséges intelligencia (AI) - divatos hívószavak, amelyek jelenleg a technológia által leginkább befolyásolt és leggyorsabb ütemben fejlődő területeket jelölik. Legyen szó globális technológiai óriásvállalatról, vagy ambíciózus, innovatív startupról, hazánkban és nemzetközi szinten is jelenleg a fenti területeken folytatják a legjelentősebb fejlesztéseket.

 

A SMART 2017 konferencián ennek megfelelően a legfrissebb magyar innovációk bemutatkozása mellett nagy multicégek vezető szakemberei is részt vesznek. Előadást tart többek között Claire Penny, a mesterséges intelligencia és gépi tanulás területén nemzetközileg vezető szerepet betöltő IBM Watson szakértője, Christopher Mattheisen a Magyar Telekom vezérigazgatója, számos hazai és nemzetközi befektető, de részt vesznek az ipar 4.0 úttörőinek számító Audi, a Saab, valamint a fintech szektor nagyvállalati és induló képviselői is. 
 

 

Élethosszig tartó kódolás

 

Az informatikus képzés aktuális kérdéseit felvonultató NextGen of IT tematika a munkaerőpiacot érintő HR vonatkozású, kereslet-kínálat kérdésekre keresi a válaszokat és alkalmazható megoldásokat, ahol olyan cégek szólalnak meg, mint a Google, a McKinsey vagy az eltérő képzési modelleket szállító cégek képviselői, mint a CodeCool, a Green Fox Academy, vagy a Mosaik.

 

Hogyan közlekedik majd a jövő városlakója? 

 

A technológiai fejlődés gyökeresen változtatja meg a közlekedést is, mely ennek megfelelően az egyik legdinamikusabban fejlődő terület jelenleg. A konferencián Vitézy Dávid (MMKM) mutatja be, hogy milyen lesz a közlekedés a jövő városában, míg Michaletzky Bálint, a GreenGo vezetője, a Budapesten közelmúltban indult autómegosztó szolgáltató eddigi tapasztalatairól számol be. Emellett előad a konferencián az egyik legígéretesebb magyar startup, az önvezető technológia területén világszinten a legnagyobb cégek által is keresett megoldást fejlesztő AImotive képviselője is, valamint a Commsignia képviselői is.

 

Rendhagyó startup „pörzsölés”

 

A globális vállalatok és már piacképes megoldásokat kínáló innovatív vállalkozások mellett a SMART hagyományosan teret ad a feltörekvő startupoknak is. Nem lesz ez másként idén sem, viszont a korai fázisú cégek a mostani eseményen egy teljesen új, rendhagyó formátumú „mesterkurzuson” vehetnek majd részt. Egy szakmai előválogatást követően a programra jelentkező, korai fázisban lévő startupok, személyes konzultáció keretében kapnak tanácsadást vezető szakértőktől és vállalkozóktól a startup építés szempontjából releváns témákban, úgy mint termékmenedzsment, UX, tőkebevonás, értékesítés, az üzleti modell kialakítása, vagy az agilis módszertan.

 

További információ és regisztráció: www.smartconference.hu

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09