Új, Android operációs rendszert futtató okostelefonok a Nokiától

forrás: Prím Online, 2017. február 27. 15:21

Az HMD Global bemutatta a Nokia okostelefonok új generációját, amely az egész készülékcsaládra jellemző új dizájnt, kiemelkedő minőséget és magasfokú felhasználói élményt kínál. 

A régóta várt, globális termékportfólióban három új okostelefon található: a nagy teljesítménnyel, masszív és prémium kialakítással, valamint magával ragadó szórakozási funkciókkal rendelkező, új Nokia 6, a kézbe tökéletesen illeszkedő, elegáns Nokia 5, és a Nokia 3, amely kedvező áron kiemelkedő minőséget nyújt. Az új Nokia okostelefonok mindegyike Android Nougat rendszert futtat és naprakész, egyszerű és biztonságos használatot garantál, valamint elérhetővé válik a készülékeken a Google Asszisztens. Egy modern klasszikus, a legendás Nokia 3310 újjászületve, dizájnját tekintve egy korszerű változtatással kiegészülve tér vissza. 

 

A most bejelentett termékcsalád azt a szemléletet tükrözi, amely szerint nem csak a felsőkategóriás készülékek esetében kell hozzáférést biztosítani a kiváló minőségű megoldásokhoz, hanem minden fogyasztó számára elérhetővé kell tenni azokat.  A gondos kialakítás mellett, amely a hangsúlyt arra helyezi, hogy minden szinten tovább fejlessze az okostelefon élményt, a műszaki alkatrészeket nagy odafigyeléssel tervezték és integrálták a telefonok kialakításakor, hogy a felhasználók a mindennapi életben a lehető legjobban kihasználhassák a készülékek előnyeit. A Nokia telefonok fémjelezte minőségen, egyszerűségen és megbízhatóságon alapuló örökségből merítve, a termékcsalád a rajongók új generációjának készült.

 

A teljes Android rendszer biztosításával a felhasználók egy egyszerű, letisztult és megbízható élményt kapnak. A legújabb Google szolgáltatásokkal csakúgy, mint a havi biztonsági frissítésekkel, a Nokia okostelefonok naprakészek, biztonságosak és megbízhatóság jellemzi őket. Az új Nokia készülékek a Google legújabb megoldásával, a Google Asszisztenssel is rendelkeznek, ami tovább növeli az Android felhasználói élményt. Együttműködésünknek köszönhetően a Google Asszisztens integrált, ami lehetővé teszi az egyszerű párbeszédet vele a Nokia okostelefonokon.

 

Emellett a világhírű játék, a Snake ismét megdobogtatja majd az emberek szívét, hiszen egy új verziója a Messengerben lesz elérhető a Facebook Instant Games keresztplatform megoldás részeként. Az új, ingyenes Snake-et úgy fejlesztették ki, hogy akár a baráti társaságokkal együtt is lehessen játszani, így még többen lelik majd örömüket benne, mint korábban.

 

A Mobile World Congress előtt bejelentett új, Android operációs rendszert futtató Nokia okostelefonok a következők:

Nokia 6 világszerte – a szakértelmet és a jellegzetes dizájnt a magával ragadó hangzással és az élénk, színes, 5.5” méretű full HD kijelzővel ötvöző Nokia 6 valódi prémium okostelefon élményt nyújt. A Nokia 6 unibody készülékházát egy darab, 6000-es sorozatú alumíniumból alakították ki. Az intelligens audio erősítővel és a két hangszóróval a felhasználók megtapasztalhatják a mélyebb basszus és a páratlan tisztaságú hangzás élményét, amihez a Dolby Atmos technológia is hozzájárul. Az új modellek négy színárnyalatban – ezüst, acélkék, vörösréz színekben, valamint matt feketében – lesznek kaphatóak, kiskereskedelmi áruk várhatóan 229 euro lesz.

 

 

Nokia 6 Arte Black Limited Edition – a Nokia 6 termékportfólió bejelentése alkalmából mutatták be a Nokia 6 Arte Black Limited Edition készüléket. A 64GB belső memóriának és a 4GB RAM-nak köszönhetően ez a különleges modell a Nokia 6 készülékcsalád legjobb tulajdonságait egyesíti egy lenyűgöző, magasfényű fekete kiszerelésben. Kiskereskedelmi ára várhatóan 299 euro lesz. 

 

 

Nokia 5 – egy vékony és kompakt okostelefon, amely tökéletesen illik a kézbe. A Nokia 5  egy darabból álló, 6000-es sorozatú alumíniumból precízen kialakított készülékháza nagyszerűen illeszkedik az igényesen megformált Corning Gorilla Glass laminált, 5.2” méretű IPS HD kijelzőjéhez. A Qualcomm Snapdragon 430 mobil platformmal és a Qualcomm Adreno 505 grafikus vezérlővel rendelkező Nokia 5 a részletekre is kiterjedő, megbízható működést és felsőkategóriás készülékekre jellemző minőséget garantál minden felhasználónak. A készülék négy színárnyalatban – ezüst, acélkék és vörösréz színben, valamint matt feketében – lesz elérhető, várhatóan 189 eurós kiskereskedelmi áron.

 

 

Nokia 3 – egy lenyűgöző, új okostelefon, amely kiemelkedő élményt és valódi értéket kínál. Az egy darabból álló alumíniumból igényesen megmunkált készülékházzal, a finoman formázott Corning Gorilla Glass laminált, 5” méretű kijelzővel és a tökéletesen illeszkedő 8MP-es, széles rekesznyílású kamerákkal (előlapi és hátlapi) a Nokia 3 valódi prémium minőségű okostelefon élményt nyújt kompakt és elegáns formában. A készülék négy színárnyalatban – ezüstfehér, acélkék és rézfehér színekben, valamint matt feketében – lesz elérhető világszerte, várhatóan 139 eurós kiskereskedelmi áron. 

 

 

További bejelentések:

Nokia 3310 – egy modern klasszikus újjászületése. Vékony, könnyű és hihetetlenül tartós. A valaha volt egyik legkeresettebb mobiltelefon, a Nokia 3310 egy újszerű csavarral kerül ismét piacra. A készülék 22 órás beszélgetési idővel és akár egy hónapos készenléti idővel büszkélkedik. A Nokia 3310 mobiltelefont friss, színes, korszerű dizájnja teszi újra vonzóvá. A telefon négy jellegzetes színben – fényes élénkpiros és sárga, valamint matt sötétkék és szürke – lesz elérhető. A Nokia 3310 kiskereskedelmi ára világszerte várhatóan 49 euró lesz. 

 

 

Tartozékok – a Nokia tartozékok kínálatát is bemutatták, amely hűen követi az ikonikus dizájn-filozófiát. A Nokia tartozékportfólió számos fejhallgatót, hordozható és Bluetooth hangszórót, autós töltőt, telefontokokat és kijelzővédőket tartalmaz. 

 

Arto Nummela, az HMD Global vezérigazgatója elmondta:

,,A Nokia évtizedek óta a leginkább felismerhető, ikonikus telefon márkák közé tartozik világszerte. A rövid idő alatt, mióta az HMD piacra lépett, hihetetlen arányú pozitív fogadtatásban volt részünk. Ez is mutatja, hogy velünk együtt mindenki izgatott a következő, új fejezet miatt. A mai fogyasztók igényesebbek, ízlésük kifinomultabb, mint valaha és számunkra mindig ők az elsők. Célunk volt a világ legjobb gyártóival, operációs rendszereivel és technológiai partnereivel dolgozni, erőfeszítéseink pedig lehetővé tették, hogy büszkén bejelenthessük első globális okostelefon-kínálatunkat a Nokia szellemében, és így mindenkinek kimagasló felhasználói élményt biztosíthatunk.”

 

Florian Seiche, az HDM Global elnöke hozzátette:

,,A stratégiai együttműködések elengedhetetlenek a sikerhez, a termékek és a gyártás szempontjából egyaránt. Elkötelezettek vagyunk a megfelelő, piaci szintű partneri viszonyok kialakítása iránt, azért hogy elérhessük és kiszolgálhassuk felhasználóinkat.  A bátorítás, a támogatás és az érdeklődés a mobilszolgáltatók és a kiskereskedők részéről világszerte érzékelhető. Óriási izgalom és várakozás előzte meg az első globálisan elérhető okostelefon családunk bejelentését és örömmel kínálunk lehetőséget a felhasználóknak, hogy kíváncsiságukat az új készüléksorozat iránt a nokia.com/phones weboldalon kielégíthessék.”

 

Juho Sarvikas, az HMD Global vezető termékigazgatója szerint:

„A Nokia telefonok valódi érzelmeket generálnak; az emberek a kifinomult dizájn és a készülékek tudása mellett tartós minőségükről ismerik őket, amelyekre mindig számíthatnak. Új termékkínálatunk egyesíti a klasszikus Nokia tulajdonságokat a legkiválóbb Android teljesítménnyel és a szakértelem új szintjével. Egyszerűen nem tudtunk ellenállni a Nokia 3310 telefonnak. Szerettük volna megjutalmazni a hűséges Nokia rajongókat és célunk volt megmutatni, hogy a gazdag örökség, az innováció és a modern dizájn kéz a kézben járnak. Biztosak vagyunk abban, hogy az új készülékekkel ezt a tiszta Nokia élményt nyújtjuk.”

„Hiszünk benne, hogy mindenki megérdemli a prémium minőséget és a részletekig kidolgozott megoldásokat, ami általában csak a felsőkategóriás készülékekre jellemző. Az új Nokia okostelefonokkal a technológia demokratizálására törekszünk és arra, hogy ezt az élményt mindenki számára elérhetővé tegyük.”

 

Pekka Rantala, az HMD marketingigazgatója hangsúlyozta: 

„Manapság a fogyasztók a márkákkal való közvetlen kapcsolatot és bizalmat keresik. A Nokia márka közel 150 éves hiteles örökségével, különleges élményt kínál, amit büszkén mutatunk be a rajongók új generációjának. Az új, Android operációs rendszert futtató Nokia okostelefon-portfóliónk az ikonikus Nokia 3310 visszatérésével bizonyítéka ambíciónknak és tiszteletünknek a valódi Nokia tulajdonságok iránt.”

 

Brad Rodrigues, a Nokia Technologies ideiglenes elnöke kiemelte:

„Figyelemre méltó, amit az HMD létrehozott. Izgatottan várjuk a Nokia márkára jellemző színvonalú okostelefon-család megjelenését. Hiszünk benne, hogy a masszív kialakítás és a minőség világszerte tetszeni fog a Nokia rajongóknak, és hogy a Nokia 3310 visszatérése is mosolyt csal majd az arcunkra!”

 

Enrico Salvatori, a Qualcomm EMEA régiós alelnöke és elnöke úgy fogalmazott 

„Örömmel működtünk együtt az HMD-vel a Nokia 5 és Nokia 6 megalkotásán és várjuk a közös munkát a további készülékek esetében is. A Nokia márka gazdag örökséggel bír az előremutató mobil technológia terén, amit az új Nokia okostelefonokban is tetten érhetünk. Mindkét modell a Qualcomm Snapdragon 430 mobil platformot használja, ami gazdag okostelefon funkciókat biztosít: integrált X6 LTE támogatást, élvonalbeli kamera technológiát kettős képfeldolgozó processzorral, újgenerációs Qualcomm Adreno 505 GPU-t. Mindez azt jelenti, hogy a Snapdragon 430 támogatja a gyors fel- és letöltéseket, a lenyűgöző grafika és fotók megjelenítését az akkumulátor kímélése mellett.”

 

A Nokia okostelefonok és mobiltelefonok a Mobile World Congress kiállításon is megtekinthetők a Nokia standnál, az HMD részlegénél (Hall 3, stand 3A). Várhatóan 2017 második negyedévében derül ki, hogy a készülékek mikor lesznek elérhetők. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15