Az Ericsson és az Intel vezetésével óriási 5G együttműködés indul

forrás: Prím Online, 2017. március 1. 11:27

Az Ericsson és az Intel Corporation elindították az 5G Innovators kezdeményezést (5GI); egy olyan nyílt, ipari kezdeményezést, amelynek célja, hogy átalakító erejű, az életvitelünket, a vállalkozások működését és a közösségeinket újraformáló tapasztalatokat biztosítson. 

Az 5GI vezető eszközgyártókkal, technológiai vállalatokkal, iparági szereplőkkel és a leghíresebb egyetemekkel együttműködve fedezi fel, teszteli és alkalmazza fejlesztésekben az 5G-hálózati és a felhasználói vagy ipari végpontokhoz közeli, a hálózat szélén elhelyezett felhő technológiákat, hogy felgyorsítsák a vezeték nélküli 5G-vel és az infrastruktúrával kapcsolatos innovációk elterjedését az Egyesült Államokban és világszerte. A Honeywell, a GE és a kaliforniai Berkeley Egyetem a kezdeményezéshez elsőként csatlakozó résztvevők.

 

Az 5GI először az ipari dolgok internetére (IIoT) összpontosít és kísérleti projekteket fejleszt ki a technológiák alkalmazására, mint például egy kiterjesztett és virtuális valóság alkalmazást olyan sürgősségi drónok számára, melyek veszélyes környezetben végeznek felderítést. A kísérleti projektek a hálózatra, a felhőre és az 5G-kapcsolattal szembeni követelményekre vonatkozó lépésenkénti tervleírásokra is kiterjednek. Az újabb résztvevők csatlakozásával a kísérleti projektek várhatóan kibővülnek más olyan iparágakat is lefedve, ahol az 5G társadalmi fejlesztéseket tesz lehetővé, például autonóm vezetés, okos és hálózatba kapcsolt városok, egészségügy és média. A kísérleti projektek emellett elősegítik az eredmények hozzáférhetőségét és átláthatóságát, ez pedig előnyösen befolyásolja az iparági 5G-technológiai szabványok támogatásával kapcsolatos előrehaladást és az új üzleti modellek tesztelését.

 

 

Ulf Ewaldsson, az Ericsson stratégiai és technológiai ügyvezetője elmondta: „Ez a program teljes mértékben az Ericsson már megvalósított 5G-programjai (például 5G for Sweden és 5G for Europe) által kijelölt irányt követi. Ez az együttműködés a technológiai szolgáltatók, iparági partnerek és oktatási intézmények tapasztalataira épít, hogy fenntartható megoldásokat lehessen biztosítani más iparágak digitalizálására és átalakítására.”

 

Asha Keddy, az Intel Csoporthoz tartozó Next Generation Standards alelnöke szerint: „Az 5G nem egyszerűen gyorsabb okostelefonok létrehozásáról szól. A lényege olyan eszközök kifejlesztése, amelyek egy teljesen új, intelligens és összekapcsolt jövőt valósítanak meg. Az 5G technológiát alkalmazó jövőképhez új megközelítésre van szükség az iparági együttműködések és fejlesztések terén is. Az 5GI kezdeményezés ötvözi az egyes résztvevők technológiai erősségeit és szellemi tőkéjét egy olyan, lépésekre lebontott terv kialakítása érdekében, amely felvázolja, hogy az 5G-kapcsolatokat alkalmazó korai alkalmazások, az IoT és a felhőszolgáltatások miként teremthetnek újszerű értékeket több iparág számára is.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05