A Dell EMC elindította új, integrált partnerprogramját

Az egyszerű, kiszámítható és jövedelmező program rendkívüli lehetőségeket nyújt a partnerek számára a növekedésre és a nyereség növelésére

forrás: Prím Online, 2017. március 7. 09:53

A Dell EMC hivatalosan is elindította új, az alapoktól felépített — és a két korábbi, világszínvonalú program előnyeit ötvöző — integrált partnerprogramját, amely egyetlen program keretében nyújt megoldást a Dell EMC partnerek jelenlegi és jövőbeli igényeire. A nemzetközi partnerekkel együttműködésben kidolgozott program három fő alappillére az egyszerűség, a kiszámíthatóság és a jövedelmezőség.

„A globális üzleti világ rohamosan változik, és egyre többen ismerik fel a digitális transzformáció fontosságát. A Dell EMC és partnerei egyedülálló helyzetükből adódóan maximális segítséget tudnak nyújtani ügyfeleiknek ebben a fejlődésben” — nyilatkozta John Byrne, a Dell EMC globális értékesítésért felelős elnöke.

 

Kiszámítható: részvételi szabályok és az Infrastructure Solutions Group (ISG)

A Dell EMC elkötelezett az iránt, hogy új üzleteket szerző partnereit megjutalmazza. Az integrált és teljes mértékben egyszerűsített folyamatnak, valamint a globális érvényű Partner Etikai Kódexnek köszönhetően, az új üzleti megállapodások regisztálására hivatott Deal Registration program védelmet nyújt azon partnerek számára, akik ügyfeleik körében aktívan népszerűsítik a Dell EMC termékeit és megoldásait. A regisztrált és jóváhagyott lehetőségekkel rendelkező partnerek előnyösebb árakat kaphatnak, valamint védelmet élveznek a közvetlen értékesítési konfliktusok esetén.

 

A Dell EMC célja, hogy partnerei a jövőben teljes értékű Dell EMC értékesítőként működjenek az új és a meglévő piacokon. Ennek érdekében viszonteladói csatornáinál kiterjeszti a tárólókra már eddig is alkalmazott Incumbency for Storage programot — mely a partnerek a tárolók értékesítése terén eddig elvégzett munkáját hivatott védeni —, az Infrastruktúra Megoldások Csoport (ISG) összes termékkörére. Így védi a partnerek eddig befektetett munkáját minden ISG termékkörre — úgy mint szerverek, hálózatok, tárolók, biztonsági mentések, konvergens/hiperkonvergens és további megoldások területén egyaránt — a minősített ügyfeleknél.

 

Több programszint, több előny

Az új programszinteket úgy alakították ki, hogy a Dell EMC partnereit versenytársaik elé helyezzék, és egyértelmű út vezessen az egyre magasabb szintekre. A Gold, Platinum és Titanium programszintek mellett utóbbin belül újdonságként a Titanium Tier és Titanium Black szint is elérhető lesz. A Dell EMC megoldásokat szállító partnerei jelentős visszatérítést kaphatnak elsősorban az olyan nyereséget hozó tevékenységek után, mint az új üzletek szerzése, a Dell EMC szolgáltatások értékesítése — beleértve a tanácsadást, üzembe helyezést, támogatást és az oktatási szolgáltatásokat —, a képzéseken való részvétel és a teljes portfólió értékesítése. Ahogy egyre magasabb szintre lépnek, a program egyre több előnyét élvezhetik.

 

Az egységes program a Dell EMC partnereinek teljes körét felöleli, beleértve a teljes megoldást szállítókat és felhőszolgáltatókat, a stratégiai kiszervezett-szolgáltatást végzőket, az OEM-partnereket, a rendszerintegrátorokat, valamint a disztribútor partnereket. Ennek, az értékesítési lánc minden elemére kiterjedő stratégiának a részeként érti azon vállalkozásokat is, amelyek „Powered by Dell EMC”–vel fémjelzett, Dell EMC technológiát tartalmazó termékekkel lépnek piacra. 

 

 

Disztribútor partnerek

A disztribúciónak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy partnereink megfelelően szolgálják ki ügyfeleik igényeit és a Dell EMC támogatja ezt az üzleti modellt. A disztribútori program e támogatás átfogó rendszerét kínálja, amely az értékesítés teljes összegére vonatkozó alap visszatérítést, célzott partnerekre és egyes üzletágakra vonatkozó növekedési ösztönzőket, valamint szolgáltatásokra vonatkozó visszatérítéseket is tartalmaz.

 

„Az új, integrált program a két korábbi program legjavát egyesíti, célja a partnerek fejlődése és a jövedelmezőség növelése, a partnerek támogatásának és elismerésének tekintetében pedig felülmúlja az iparág összes eddigi ajánlatát. Semmi kétségem, hogy ez a program rendkívül jövedelmező lesz a Dell EMC és partnerei számára egyaránt, és lehetővé teszi az iparág további fejlődését” — mondta Kevin Rhone, az Enterprise Strategy Group értékesítésiigazgatója.

 

Szolgáltatások

A partnerek mélyebb kapcsolatot építhetnek ki és értékesebb szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek, ha saját képességeiket kiegészítik a Dell EMC szolgáltatásaival. Az új program lehetőséget ad a partnereknek, hogy kihasználják a szolgáltatások értékesítésében lévő növekedési lehetőséget. Mivel viszonteladóként értékesíthetik a Dell EMC szolgáltatásait, további visszatérítéseket kaphatnak, és növelhetik esélyüket a magasabb programszintek követelményeinek elérésére. A tanácsadásban, támogatásban és üzembe helyezésben szolgáltatói kompetenciával rendelkező partnerek pedig a Dell EMC szolgáltatásokat részben, vagy teljesen önállóan is nyújthatják.

 

Egyszerű: egységes partnerportál

A partneri elégedettség növelése érdekében a Dell EMC partnerprogram egyetlen portálról érhető el, ahol minden szükséges információ megtalálható, és amelynek egyszerű használatát az egyes partnertípusok és a partnerség jellege szerinti nézetek biztosítják. A minden partner számára egységes belépési pontként szolgáló portál 2017. február 20-a óta él.

 

Jövedelmező: jelentős visszatérítés és piacfejlesztési keret (MDF)

Az arra jogosult partnereket jelentős visszatérítéssel jutalmazó program egyik sarokköve a jövedelmezőség növelésének lehetősége.

 

Cloud Partner Connect kezdeményezés

A Dell EMC Cloud Partner Connect kezdeményezése a hagyományos megoldásokat szállító és a felhőszolgáltató partnerek közötti viszonteladói kapcsolatok kiépítését támogatja. A hagyományos megoldásokat szállító partnerek így olyan ajánlatokat kínálhatnak ügyfeleiknek, amelyek a vezető felhőszolgáltatásokat is tartalmazzák — mindezt minimális befektetéssel, a Dell EMC jóvoltából.

 

OEM-partnerek iránti elkötelezettség

Minden OEM-ügyfél egyedi, így piaci tevékenyégük és igényeik is eltérőek. A Dell EMC azért hozott létre egy külön OEM partneri kategóriát, hogy még jobban megfelelhessen a Dell EMC OEM-partnerek és ügyfeleik igényeinek. A Dell EMC erőforrásaik és képességeik alapján gondosan választja ki OEM-partnereit, és elkötelezetten támogatja az OEM-ügyfeleket termékeik hatékony piacra juttatásában. Ezek a partnerek értéknövelt szolgáltatásokkal egészítik ki a Dell EMC ajánlatait, például egyedi hardver- és szoftverintegrációval, saját összeszereléssel és teszteléssel, finanszírozási lehetőségek biztosításával, raktárkészlet-kezeléssel, konszolidációval és szállítással, valamint egyéni támogatási- és beszállítói lánc biztosításával.

Kulcsszavak: partnerprogram Dell EMC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05