Melyik startup nyeri idén a Blastoff 150 ezer eurós fődíját?

forrás: Prím Online, 2017. március 29. 09:28

Már jelentkezhetnek a magyar és régiós startupok az OXO Labs rangos versenyére, amelyet immáron harmadszor rendeznek meg a Brain Bar Budapest keretében. 

A verseny nyertes vállalkozásai a Power Angels 150 000 eurós befektetési ajánlatával, az OXO Labs féléves akcelerátor programjával, a Google régiós Launchpad eseményén történő bemutatkozással, az Impact Works integrált szakmai csomagjával és az ENGINY különdíjával indulhatnak el a világhírnév felé. A Blastoff főszponzora a Szerencsejáték Zrt.

 

A korábban CEE Lift Off! néven ismert esemény nevet váltott, idén már Blastoff-ként rendezik meg, ahol a régió legjobb startupjai versengenek a díjakért. Jelentkezni online április 21-ig lehet, amelyet követően a kiválasztottak április 28. és május 5. között videóinterjúban bizonyíthatják rátermettségüket. A szakmai zsűri május 15-én értesíti azt a tíz startupot, amelyek lehetőséget kapnak, hogy a Brain Bar Budapest keretein belül június 3-án, az Akvárium Klubban három percben bemutassák projektjüket a zsűri és a nagyközönség előtt.

 

Az idei év egyik újdonsága, hogy a döntőbe bejutott tíz legígéretesebb startup még a végső nagy megmérettetés előtt professzionális prezentációs tréningben részesül az Impact Works szakembereitől.

 

 

A Blastoff győztese 150 000 eurós befektetési ajánlatot kap a Power Angels kockázati tőketársaságtól, valamint részt vehet az OXO Labs féléves akcelerátor programjában. Emellett különdíjak keretében nyerhetik meg a versenyzők a Google Launchpad eseményén való részvételt, az Impact Works kommunikációs coaching szolgáltatását, valamint a Blastoff hat hónapos kreatív tanácsadói támogatását. Az idei év másik újdonsága, hogy a stratupok marketing, PR és közösségi média menedzselésére szakosodott ENGINY – a FLOW PR-ről is ismert Splendidea Communications egyik specializált divíziója – médiagurujai segítik a verseny különdíjasát elindulni a világhírnév felé. 

 

A döntő lendületét és a fergeteges hangulatot Josh McNorton biztosítja. A Londonból érkező moderátor Európa-szerte kap rendszeresen meghívásokat nemzetközi konferenciákra és rendezvényekre, tavaly ősszel a barcelonai IBTM World kiállításon dolgozott házigazdaként. A zsűriben helyet foglal többek között Batiz András, az Impact Works tulajdonos-ügyvezetője, Jozef Vodicka, a Google a dél-közép-kelet-európai régiójának kapcsolatfejlesztési vezetője, valamint a Power Angels tagjai és az OXO Ventures képviselői.

 

A tavalyi év leginspirálóbb eseményének választott Brain Bar Budapest Európa legnagyobb jövőfesztiválja, amelyen a legkülönfélébb szakmák képviselői szólalnak meg, hogy együtt, egymást inspirálva gondolkodjanak a jövőt érintő legérdekesebb kérdésekről. A szervezők idén több mint hétezer embert várnak.

 

Az esemény támogatója, a Szerencsejáték Zrt. Darrell Royal amerikaifutball-játékos híres mondatával köszönti a versenyzőket: „A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel.”

 

Jelentkezés és további információk a Blastoff weboldalán.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis magyarországi csapata. A vezető logisztikai ingatlancég a Prologis Park Budapest-Sziget II-ben egy 350 négyzetméteres festménnyel emlékezik meg a környék állat- és növényvilágáról, ezzel is felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és az élővilág tiszteletben tartásának fontosságára.  

2024. április 22. 19:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50