„A jövő utcája" ingyenes kiállítás a budapesti Madách téren

forrás: Prím Online, 2017. április 12. 11:24

Az IBM Budapest Lab és a Prezi az idei Craft szoftverfejlesztői konferencia égisze alatt április 22. és 23. között ingyenes kiállítást szervez Budapest belvárosában a technológiai újdonságok iránt érdeklődő nagyközönség számára. 

Hogyan változtatják meg életünket a következő évek fejlesztései? Melyek lesznek a közeljövő áttörő innovációi? A CRAFT “Street of the Future - A jövő utcája” eseményen többek között robotokkal, önvezető és önparkoló autóval, okos szemüvegekkel, és távvezérlésű okosotthonok modelljeivel találkozhatnak majd az érdeklődök.

 

“A jövő utcája” interaktív rendezvény célja, hogy a régió legnagyobb szoftverfejlesztői konferenciájának témáit közelebb hozza a laikus, de a technológiai újítások iránt érdeklődő hazai közönség számára. Az eseményre látogatók megismerkedhetnek azokkal a termékekkel és megoldásokkal, amelyeken ma a legnagyobb technológiai cégek szakemberei dolgoznak, és amelyek a jövőben mindennapjaink meghatározó részévé válhatnak majd. Okosabb otthonok és városok, modern, hatékony ugyanakkor mindenki számára elérhető egészségügyi ellátás - mindezt olyan kiállítók mutatják be mint a Bosch, az EPAM, a Nokia, az Accenture, a Telenor, a Prezi vagy a Thyssenkrupp. A teljes lista az esemény oldalán megtekinthető.  

 

“Izgatottan várjuk, hogyan fogadja majd a nagyközönség azokat az újdonságokat, amiket a CRAFT égisze alatt mutatunk be Budapesten, az IBM Budapest Lab-el közösen. A legérdekesebb és leginnovatívabb vállalatokat igyekeztünk elérni, akik már létező és tervezés alatt álló fejlesztéseket is bemutatnak majd a rendezvényen. Fontosnak tartjuk, hogy minél több innovatív, pozitív megoldást mutathassunk be mindazoknak, akiket érdekel, hogy mire számíthatunk a közeljövőben a technológia vagy akár a hétköznapok területén - az ingyenes A jövő utcája ennek hivatott helyet adni” - mondta Faix Csaba, a Prezi nemzetközi kommunikációért felelős vezetője.

 

 

Az esemény kapcsán a szervezők a gyermekekre is kiemelt fordítanak, hiszen egyrészt a kiállítás ideje alatt a gyerekek programozási workshop-on is részt vehetnek, másrészt a szervező vállalatok arra is kíváncsiak, hogy a következő generáció hogyan látja a jövőt a tudomány és technológia szemszögéből. Ezért rajzpályázatot hirdetnek 6 és 18 év közötti fiataloknak, akik értékes nyereményekre pályázhatnak olyan kézzel, vagy számítógépes grafikai program segítségével megrajzolt művekkel, melyek megmutatják, ők milyennek képzelik el a jövőt. A legjobbakat a közönség megtekintheti majd a kiállításon. A pályázatokat mától egészen április 20-a délután 16:00 óráig várják a hello@jovoutcaja.hu címre. A rajzpályázatról további információt az esemény Facebook oldalán találnak az érdeklődők

 

A szervező vállalatok saját erőforrásukat felhasználva, nonprofit formában szervezik a kiállítást, amely az idei CRAFT Software konferencia (április 25-28) kísérőeseménye. A CRAFT konferencia a közép-európai régió legnagyobb szoftverfejlesztői konferenciája, ahova idén is mintegy 40 országból több mint 2000 résztvevőt várnak a szervezők. Az idén négyéves eseményen többek között olyan szaktekintélyek adnak elő, mint Joseph Pelrine, aki az elmúlt 20 évben a világ legnagyobb vállalati segítette és segíti szoftverfolyamataik hatékonyabbá tételében, Dan North, aki a viselkedés-vezérelt fejlesztés értelmi szerzője és akinek munkáit a legnagyobb szakmai lapok dicsőítik, valamint Randy Shoup, aki több mint 25 éves iparági tapasztalattal rendelkezik és startupoktól kezdve olyan óriásvállalatok működését támogatta pályafutása során mint az eBay és a Google. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15