„A jövő utcája" ingyenes kiállítás a budapesti Madách téren

forrás: Prím Online, 2017. április 12. 11:24

Az IBM Budapest Lab és a Prezi az idei Craft szoftverfejlesztői konferencia égisze alatt április 22. és 23. között ingyenes kiállítást szervez Budapest belvárosában a technológiai újdonságok iránt érdeklődő nagyközönség számára. 

Hogyan változtatják meg életünket a következő évek fejlesztései? Melyek lesznek a közeljövő áttörő innovációi? A CRAFT “Street of the Future - A jövő utcája” eseményen többek között robotokkal, önvezető és önparkoló autóval, okos szemüvegekkel, és távvezérlésű okosotthonok modelljeivel találkozhatnak majd az érdeklődök.

 

“A jövő utcája” interaktív rendezvény célja, hogy a régió legnagyobb szoftverfejlesztői konferenciájának témáit közelebb hozza a laikus, de a technológiai újítások iránt érdeklődő hazai közönség számára. Az eseményre látogatók megismerkedhetnek azokkal a termékekkel és megoldásokkal, amelyeken ma a legnagyobb technológiai cégek szakemberei dolgoznak, és amelyek a jövőben mindennapjaink meghatározó részévé válhatnak majd. Okosabb otthonok és városok, modern, hatékony ugyanakkor mindenki számára elérhető egészségügyi ellátás - mindezt olyan kiállítók mutatják be mint a Bosch, az EPAM, a Nokia, az Accenture, a Telenor, a Prezi vagy a Thyssenkrupp. A teljes lista az esemény oldalán megtekinthető.  

 

“Izgatottan várjuk, hogyan fogadja majd a nagyközönség azokat az újdonságokat, amiket a CRAFT égisze alatt mutatunk be Budapesten, az IBM Budapest Lab-el közösen. A legérdekesebb és leginnovatívabb vállalatokat igyekeztünk elérni, akik már létező és tervezés alatt álló fejlesztéseket is bemutatnak majd a rendezvényen. Fontosnak tartjuk, hogy minél több innovatív, pozitív megoldást mutathassunk be mindazoknak, akiket érdekel, hogy mire számíthatunk a közeljövőben a technológia vagy akár a hétköznapok területén - az ingyenes A jövő utcája ennek hivatott helyet adni” - mondta Faix Csaba, a Prezi nemzetközi kommunikációért felelős vezetője.

 

 

Az esemény kapcsán a szervezők a gyermekekre is kiemelt fordítanak, hiszen egyrészt a kiállítás ideje alatt a gyerekek programozási workshop-on is részt vehetnek, másrészt a szervező vállalatok arra is kíváncsiak, hogy a következő generáció hogyan látja a jövőt a tudomány és technológia szemszögéből. Ezért rajzpályázatot hirdetnek 6 és 18 év közötti fiataloknak, akik értékes nyereményekre pályázhatnak olyan kézzel, vagy számítógépes grafikai program segítségével megrajzolt művekkel, melyek megmutatják, ők milyennek képzelik el a jövőt. A legjobbakat a közönség megtekintheti majd a kiállításon. A pályázatokat mától egészen április 20-a délután 16:00 óráig várják a hello@jovoutcaja.hu címre. A rajzpályázatról további információt az esemény Facebook oldalán találnak az érdeklődők

 

A szervező vállalatok saját erőforrásukat felhasználva, nonprofit formában szervezik a kiállítást, amely az idei CRAFT Software konferencia (április 25-28) kísérőeseménye. A CRAFT konferencia a közép-európai régió legnagyobb szoftverfejlesztői konferenciája, ahova idén is mintegy 40 országból több mint 2000 résztvevőt várnak a szervezők. Az idén négyéves eseményen többek között olyan szaktekintélyek adnak elő, mint Joseph Pelrine, aki az elmúlt 20 évben a világ legnagyobb vállalati segítette és segíti szoftverfolyamataik hatékonyabbá tételében, Dan North, aki a viselkedés-vezérelt fejlesztés értelmi szerzője és akinek munkáit a legnagyobb szakmai lapok dicsőítik, valamint Randy Shoup, aki több mint 25 éves iparági tapasztalattal rendelkezik és startupoktól kezdve olyan óriásvállalatok működését támogatta pályafutása során mint az eBay és a Google. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09