Informatikai napok Baranyában

, 2000. november 12. 00:20
A Baranya megyei önkormányzat közgyűlése, Pécs város önkormányzata és a megyei közigazgatási hivatal október 24-25-én informatikai konferenciát rendezett azoknak a számítástechnikai és telekommunikációs rendszereknek a bemutatására, amelyeket már eddig is sikerrel alkalmaztak a Baranya megyei közigazgatási gyakorlatban. A konferencia fővédnökségét Sík Zoltán kormánybiztos vállalta, aki megnyitó előadásában szólt azokról a regionális feladatokról, amelyeknek elvégzésében számítanak a térség informatikai vállalkozásaira is.
A kétnapos rendezvényen a meghívott előadók beszámolóikban általában nem a technikai részletekre, hanem az alkalmazott számítástechnikai és kommunikációs rendszereknek a Baranya megyei hivatalokkal, valamint az állampolgárokkal való kapcsolatára helyezték a hangsúlyt.

Az egyik fő előadásban dr. Eiselt György informatikai és távközlési államtitkár az okmányirodák közigazgatási informatikai rendszerben elfoglalt helyéről beszélt, miközben bemutatta a hivatal működését, a rövid távú feladatokat (így a 2002-es választásokra való felkészülést), valamint az új informatikai fejlesztéseket és a várható új beruházásokat.

Dr. Kékes Ferenc közgyűlési elnök előadásában arról szólt, hogy a megyében az informatikát hogyan állították a területfejlesztés szolgálatába, és hogyan válik Pécs városa telekommunikációs régióközponttá. Elmondta azt is, hogy a megyének milyen fejlesztési tervei vannak (például az optikai körgyűrű kiépítése), és hogyan válik az informatikai és a telekommunikációs fejlesztések nyomán a megyei önkormányzat "szolgáltató önkormányzattá". Így került be a programba a Baranyában már meglehetősen elterjedt teleházakról szóló beszámoló is.

A rendezők nagyon változatos programról gondoskodtak, amelyen a közigazgatás és a közigazgatási informatika szakemberei mellett szót kaptak a Pécsi Tudományegyetem, valamint a közigazgatási gyakorlattal rendelkező számítástechnikai és telekommunikációs cégek (a Matáv, a SZÜV, a Műszertechnika és az Albacomp) képviselői is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50