Erőteljes növekedéssel indította az évet Axis

forrás: Prím Online, 2017. április 26. 14:31

Összesen 29 százalékkal növelte nettó értékesítési árbevételét az IP-alapú megfigyelőeszközök globális piacvezető vállalata az idei első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. 

A svédországi Axis Communications értékesítési árbevétele a tavalyi első negyedévben elért 1,567 milliárdról 2,027 milliárd svéd koronára nőtt az idei első három hónapban. Az Axis üzemi nyeresége 234 millió koronát tett ki a 2016 azonos időszakában elért 153 millió korona után, amely 11,6 százalékos működési nyereséghányadnak felel meg. A vállalat adózás utáni nyeresége 177 millió korona volt az idei első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 114 millióval. Az egy részvényre jutó nyereség 2,55 korona volt idén január és március között, a tavalyi első negyedéves 1,64 korona után. 

 

„Erőteljes növekedés és nyereségesség jellemezte 2017 első negyedévét” – kommentálta az Axis pénzügyi jelentését a társaság elnöke. Ray Mauritsson hozzátette: jelentősen hozzájárult az értékesítési mutatók növekedéséhez az is, hogy az Axis disztribútorai tekintélyes készleteladásokat teljesítettek, amely a 2016 végén érzékelt kereslet-növekedés eredménye. Mindezek nyomán az idei első negyedévben a disztribútoroknak újra fel kellett tölteniük készleteiket. A devizaárfolyamok hatásai, valamint a 2016-ben felvásárolt vállalatok is pozitív módon járultak hozzá az Axis Communications eredményeihez az első negyedévben. Mindazonáltal Ray Mauritsson azt is megjegyezte, hogy ezektől a hatásoktól eltekintve is igen erős teljesítményt nyújtott a vállalat az év első három hónapjában.

 

Az Axis mindhárom értékesítési régiójában stabil teljesítményt ért el a negyedév során. A vállalat stratégiájának lényeges eleme a globális piaci jelenlét, e tekintetben pedig érdemes megjegyezni, hogy 2017 elején számos új irodát nyitott meg a cég, így világszerte tovább növelte az értékesítési területen dolgozó alkalmazottai számát.

 

Nem sokkal az idei első negyedév után több új terméket és megoldást is bemutatott az Axis a legnagyobb tengerentúli biztonsági szakvásáron, a Las Vegas-i ISC Westen. Ezek egyike az új FA-sorozat, amelynek modulárisan felépülő kamerái kimondottan diszkrét megfigyelést tesznek lehetővé. A társaság ugyancsak az amerikai vásáron mutatta be a radartechnológián alapuló megfigyelési megoldását, amely kiváló kiegészítője lehet a már létező rendszereknek. 

 

Az Axis Communications 2017 első negyedévéről szóló pénzügyi jelentése – angol nyelven – ezen a linken érhető el: https://www.axis.com/documentation/corporate/reports/2017/q1_eng.pdf

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15