A legújabb PRIMEFLEX a kulcs a jövőbiztos IT-infrastruktúra gyors bevezetéséhez

forrás: Prím Online, 2017. május 4. 10:11

A Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszerek portfóliójának új tagja, a PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct segítségével a vállalatok mérsékelhetik a nagy teljesítményű, Microsoft-alapú hiperkonvergens infrastruktúrák adatközponti bevezetésének bonyolultságát és kockázatát. 

A Fujitsu szervereket, tárolókat és hálózati elemeket is tartalmazó, megbízható, bevált virtuális infrastruktúra-konfigurációira épülő, legújabb PRIMEFLEX rendszer támogatja a változó üzleti követelményeket és hozzájárul a költségcsökkentéshez. 

 

PRIMEFLEX integrált rendszereivel a Fujitsu az iparág legátfogóbb előkonfigurált és előtesztelt megoldásait kínálja az üzleti szempontok szerint működő adatközpontokhoz. A legújabb rendszer a Microsoft Windows Server 2016 operációs rendszer Microsoft Storage Spaces Direct technológiájával, a szerverrendszerekhez közvetlenül csatlakozó merevlemezek felhasználásával, a hagyományos SAN- vagy NAS-tömbök költségének töredékéért hoz létre magas rendelkezésre állási szintű, jól skálázható szoftveresen definiált tárolókörnyezetet. Ennélfogva a Fujitsu PRIMEFLEX ideális alapot kínál a jövőbiztos IT-infrastruktúra gyors bevezetéséhez, mérsékli az induló kockázatot, az összköltséget, valamint a hiperkonvergens IT-környezetek kialakításához szükséges időt. 

 

A PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct első felhasználóinak egyike a Make IT svéd informatikai szolgáltatócég. Adam Lantz, a Make IT értékesítési igazgatója így nyilatkozott a rendszerről: „A PRIMEFLEX megoldás nagyszerű teljesítményt biztosít számunkra, és többféle módon mérsékli a költségeket – pl. az adattárolás, a helyigény, az energiafogyasztás és az adatközpont hűtése terén. A rugalmas PRIMEFLEX platformdizájn lehetővé teszi, hogy mérettől függetlenül, minden ügyfél igényeit ki tudjuk elégíteni, és a beruházásvédelem érdekében a jövőbeni növekedés kiszolgálására is fel tudjuk készíteni a rendszert.” 

 

„Az adatközpont virtualizálása újraírta a játékszabályokat. Rendkívüli mértékben növelte az IT-infrastruktúrák hatékonyságát, teljesítményét, rendelkezésre állását és rugalmasságát. A digitális üzleti folyamatokra való átállással a hiperkonvergens infrastruktúrák bevezetése a következő lépés. A hiperkonvergens környezet hibatűrő és agilis, így a szervezet könnyedén a változó üzleti igényekhez igazíthatja IT-erőforrásait. Pénzügyi szempontból azonban nem éri meg nulláról kiépíteni a hiperkonvergens infrastruktúra alapjait. Nagy bonyolult és időigényes, speciális készségeket igénylő feladatról van szó ugyanis. A Fujitsu és a Microsoft által közösen kidolgozott hiperkonvergens rendszerek bevált, integrált platformot biztosítanak, és stresszmentessé teszik a folyamatot” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu nagyvállalatokért és adatközponti termékkategóriáért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

 

A gyorsaság az új PRIMEFLEX rendszer egyik fő jellemzője: a hatékony erőforrás-felhasználást biztosító, hypervisorba ágyazott technológiának, a nagy sebességű flash-tárolónak, valamint a nagy áteresztőkapacitást nyújtó, kis látenciájú hálózati technológiának köszönhetően millimásodperc alatti válaszidővel rendelkezik. Az induló konfiguráció két szervert tartalmaz, és rugalmasan 16 gépre bővíthető, így akár 800 virtuális szervert vagy asztali gépet is tud támogatni. Sokféle automatizációs képességet kínál, időt és pénzt takarít meg a karbantartási feladatoknál. Ideális rendszer a korlátozott IT-támogatással rendelkező vállalatoknak, például a kis- és középvállalkozásoknak, valamint a távoli és fiókirodákkal rendelkező nagyobb cégeknek. 

 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct integrált rendszere 2017 májusától kapható az EMEIA-régióban közvetlenül a Fujitsutól és partnereitől. Ára konfigurációtól és régiótól függően változik. 

 

A Fujitsu hardvert, szoftvert és támogatást is tartalmazó „all-in-one” csomagként kínálja a PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct rendszert. Számítási és tárolóinfrastruktúrája nagy teljesítményű, energiahatékony PRIMERGY x86 szerverekből áll, a Microsoft Windows Server 2016-ba integrált szoftveresen definiált szerver- és tárolótechnológiával kiegészítve. A Fujitsu hiperkonvergens Microsoft-infrastruktúrák szegmensében szerzett kiterjedt tapasztalatait hasznosító, új megoldás jól kiegészíti a Fujitsu Microsoft-környezetekhez szánt egyéb Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszereinek kínálatát, például a Windows Server 2012 szoftveresen definiált tárolótechnológiájára épülő PRIMEFLEX Cluster-in-a-box megoldást. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05