Akár a robbanásnak is ellenállnak az Axis új hőkamerái

forrás: Prím Online, 2017. május 11. 10:22

Új, robbanásvédett hőmérsékleti riasztó kamerák és hálózati hőkamerák segítik az ipari létesítmények, gyártelepek üzemeltetőit a megközelíthetetlen vagy érzékeny területek távoli megfigyelésében. 

Az Axis új eszközeivel az üzemeltetők gyorsan reagálhatnak az esetleges incidensekre és hatékonyabban védhetik meg dolgozóikat a sérülésektől, vagy kritikus ipari infrastruktúrájukat, eszközparkjukat a megrongálódástól. Az iparági szabványokon és nyílt protokollokon alapuló eszközök strapabíró borítással érkeznek, de emellett az új kamerák zökkenőmentesen integrálhatók a felügyeleti irányítást és adatgyűjtést biztosító SCADA (Supervisory control and data acquisition) architektúrákkal, kiegészítve azokat a hőtechnológiával.

 

Az IP-alapú videómegfigyelés globális piacvezető vállalata, az Axis Communications három új, robbanásvédett kamerát mutatott be, amelyeket speciálisan az érzékeny ipari területek megfigyelésére terveztek. Az AXIS XF40-Q2901 és az XF60-Q2901 hőmérsékleti riasztó kamerák, valamint az XP40-Q1942 hálózati PT hőkamera is egyaránt ellenáll még akár a robbanásoknak is.

 

„Az ipari létesítmények üzemeltetőinek rendkívül nehéz dolguk van” - véli Martina Lundh, az Axis Communications hő- és robbanásvédett kamerákért felelős globális termékmenedzsere. A szakértő szerint ezekben az esetekben nagy kiterjedésű területeken, kritikus ipari folyamatokban kell biztosítani mind a hatékonyságot, mind pedig a folytonosságot, miközben valamennyi egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi szabályozásnak meg kell felelni a gyakran komplex helyszíneken. „Új kameráink valós időben biztosítják a kritikus információkat, valamint – egy esetleges incidens során – az azonnali beavatkozás lehetőségét is, amely adott esetben életmentő lehet” - tette hozzá az Axis szakértője.

 

 

Az XF40-Q2901/XF60-Q2901 hőmérsékleti riasztási funkcióval rendelkező robbanásvédett, fix kamerák jellemző ipari alkalmazásai közé tartozik a berendezések hőmérsékletének érzékelése és szabályozása, a vezetékszivárgás- és a tűzdetektálás, valamint az eszköz- és a kerítésvédelem. Mindezeken túl, az Axis eszközei segítik a vizuális vizsgálatot, a funkciók és a folyamatok megfelelő futtatását, illetve az időzített karbantartások távoli támogatását is.

 

Az XP40-Q1942 robbanásvédett, hálózati PT hőkamera alkalmazásai lehetővé teszik a korlátozott területekre történő belépések észlelését, valamint a dolgozók biztonságát a veszélyes területeken. Ezen felül a kamera rendelkezik elektronikus képstabilizáló funkcióval, valamint az Axis hatékony képtömörítést és -továbbítást biztosító Zipstream technológiájával is. Az előbbi jelentős mértékben növeli a videófelvétel képminőségét akár olyan esetekben is, amikor a kamera rázkódásnak van kitéve, egyenletes élő képet biztosítva ezzel. A Zipstream technológia segítségével pedig jelentősen csökken a képtovábbításhoz, illetve -tároláshoz szükséges sávszélesség és tárhelyigény, miközben kitűnő hőképet ad a megfigyelt területről.

 

Az Axis robbanásvédett hőkamerái és hőmérsékleti riasztó kamerái megfelelnek a világszerte elfogadott tanúsítványoknak, így akár az országonként eltérő szabályozási követelményeknek is megfelelően bárhol alkalmazhatók.

Az új, robbanás-védett kamerák 2017 májusától érhetők el az Axis disztribúciós hálózatában.

Kulcsszavak: hőkamera Axis

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05