Korlátlan mobilinternet a Telenortól

forrás: Prím Online, 2017. május 15. 13:13

Az új Telenor Hello Data számlás csomagok korlátlan mobilinternet hozzáférést kínálnak belföldön, a négytagú tarifacsalád egyes csomagjait a tarifába foglalt hanghívás mennyisége különbözteti meg egymástól. 

A korlátlan belföldi Hipernet hozzáférést és 50 perc hanghívást tartalmazó előfizetés már 5990 forinttól elérhető, míg a teljesen korlátlan hang-, SMS- és adatforgalmat biztosító Premium verzió 19990 forintba kerül. A Telenor Hello Data a lakossági és a kisvállalati ügyfelek részére azonos feltételekkel, hűségidő vállalása nélkül vehető igénybe.

 

„Hipernet hálózatunk minőségének és a változó ügyféligényeknek köszönhetően már Magyarországon is elérkezett a pillanat arra, hogy szupergyors, korlátlan adatcsomagokat vezessünk be. Ezt várják tőlünk az ügyfelek és ez a digitalizáció kulcsa. Hiszünk abban, hogy nem pusztán korlátlan adatforgalmat kínálunk, hanem hozzáférést több tudáshoz, információhoz, jobb üzleti lehetőségekhez és ezáltal hozzájárulunk Magyarország digitális átalakulásához és gazdasági-társadalmi fejlődéséhez” – mondta a bejelentéskor Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

 

A Telenor Magyarország 2016 és 2017 években több mint 12 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre és a beruházások révén a nagyvárosok mellett több mint 2700 hatezer fő alatti településre juttatja el a szélessávú mobilinternetet. A független felméréseket végző OpenSignal 2017 februárjában közölt jelentése szerint a magyarországi mobilhálózatok a világ harmadik leggyorsabb átlagos letöltési sebességet kínálják, melyben a Telenor hálózati beruházásainak is jelentős szerepe van. A fejlesztés pozitív hatásai a felhasználói szokásokban1 is tükröződnek: míg a 2G, 3G és 4G használók átlagos havi adatforgalma 1,8 GB, ugyanez az érték a 4G hálózatot használók körében közel a duplája, 3 GB. A Telenor értékesítési hálózatában az új számlás csomaggal értékesített készülékek 98%-a okostelefon. Mindemellett európai viszonylatban Magyarországon a mobiladat használat elterjedtsége, azaz a 100 lakosra jutó mobilinternet előfizetések száma alacsonynak számít2.

 

 

A Telenor saját kutatásaiból az is kitűnik, hogy az ügyfelek nagyon elégedettek a Hipernet hálózat minőségével, de tartanak az adatforgalmi korlátoktól, ezért használják inkább a gyakran lassabb wi-fi szolgáltatásokat. Ugyanakkor a tematikus adatcsomagok (MyMusic, MyTV, MyChat) és az ingyenes Hipernet napok megmutatták, hogy az ügyfelek intenzíven használják a hálózatot, ha nem kell attól tartaniuk, hogy kifutnak a havi keretükből.

 

Az ügyfelek igényei és változó szokásai, valamint a hálózatfejlesztés révén minden feltétel adott, hogy a Telenor Magyarország a Telenor Csoportban és Magyarországon is elsőként megfordítsa a tarifacsomagok logikáját és olyan csomagokat vezessen be, melyek közös jellemzője az egyéni, normál használat mellett korlátlan belföldi mobilinternet elérés. A négy új tarifához összesen négyféle hang és kétféle SMS opcióból választhatnak az ügyfelek. A legkisebb, korlátlan Hipernet elérést biztosító csomag már 5990 Ft-tól elérhető, ez 50 perc beszélgetést is tartalmaz, míg a legnagyobb csomag teljes korlátlanságot, azaz korlátlan Hipernetet, korlátlan hang és korlátlan SMS forgalmat ad 19 990 forintért.

 

További jelentős újdonság, hogy a Telenor Hello Data díjcsomagok rendkívül kedvező árait hűségszerződés nélkül biztosítja a Telenor. Az új tarifa újonnan csatlakozó előfizetők és a mobiltársaság meglévő ügyfelei számára egyaránt elérhető.

 

 

A Telenor Hello Data csomagjai egy merőben új hangvételű reklámkampánnyal érkeznek. A május 15-én debütáló reklámfilm nem hősöket állít a nézők elé, hanem a mindennapi emberek mindennapi pillanatait mutatja be. A 60 másodperc alatt 47 élethelyzetet bemutató film dinamikus képsorait Magyaroszágon forgatták, és a végső anyagba bekerültek spontán utcai jelenetek, vagy éppen az egyik szereplő korábban, az okostelefonjával rögzített személyes felvétele is. A reklám ezzel az alkotói és szereplői szabadsággal a korlátlan mobilinternet-elérés nyújtotta szabadságérzést fejezi ki.

 

1 Telenor saját kis képernyős mobilinternet használói bázisán végzett elemzés, 2017, első negyedév

2 Európai Bizottság, Digital Scoreboard, 2016. június.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05