A Beachegg idén nyáron teljesen megújulva ébred fel “téli álmából”

forrás: Prím Online, 2017. május 24. 11:55

A tavalyi év egyik legizgalmasabb magyar talámánya a Beachegg idén nyáron teljesen megújulva ébred fel “téli álmából”. A könnyebb, hangosabb, tömeges gyártásra alkalmas prototípust idén nyáron bárki élesben tesztelheti. Az új széria - a tavalyi sikereket megismételve - a bécsi Pioneers legjobbjai között debütál.

 

A tavaly megismert, strandi lopások kivédésére szolgáló magyar strandtojás története csak most kezdődik el igazán. Az elmúlt fél év során végképp bizonyságot nyert, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi strandokon magas a viszonteladói kereslet a dizájn-széf nyújtotta biztonsági szolgáltatásra. Az alkotók legfrisebb piackutatásából kiderül, hogy  Magyarország több, mint 300 strandja közül 91 lenne nyitott a Beachegg befogadására, és az óriási nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően okkal feltételezhető, hogy ehhez hasonló, ha nem nagyobb arány várható a nemzetközi turisztikai piacon is.

 

 

A korábbi prototípushoz képest a fejlesztői csapat egy olyan új 60 darabból álló szériát készített el az idei nyárra, ami már akár több ezres darabszámú gyártásra is kiválóan alkalmas. Újra lett tervezve a zármechanika és az elektronika, sikerült csökkenteni a széf súlyát és olyan hangosra cserélni a riasztást, hogy még a legelvetemültebb strandtolvajnak is inába száljon a bátorsága, ha meghallja a visító hangot.

 

Az új szérián felül elkészült a Beachegg helyszíni üzembehelyezéséhez szükséges recepciós pavilon is, ahol a pihenésre vágyó fürdőzők kikölcsönözhetik az egyes széfeket.

 

 

“A Beachegg stand megalkotásánál egyrészt a kedvenc, szinte már a védjegyünkké vált, összetéveszthetetlen tojásformára hagyatkoztunk, másrészt számításba vettük, hogy a minden irányból körüljárható forma látványos hirdetési felületet biztosít majd azoknak a leendő partnereinknek, akik szeretnének élni az értékmegőrző szolgáltatásunkkal és saját brandjük szerint feldíszíteni a pavilont." - mondta el Halmi Gergő, a strandszéf feltalálója.

 

A júniusi Pioneers Fesztivál után a Beachegg több hazai fürdőhelyen éles tesztelés alá lesz vetve. Jelenleg néhány Budapest és Balaton környéki stranddal folynak a tárgyalások, de az alkotók nyitottak a további megkeresésekre. Ha minden a tervek szerint halad és sikerül a felfokozott nemzetközi érdeklődést szerződésekre váltani, a magyar találmány jövő nyáron már legalább három mediterrán országban is jelen lesz.

 

 

Hogyan működik a Beachegg?

A tojásokba mozgásérzékelő szenzorok, egy a mobiltelefonokból ismert SIM kártya és egy GPS vevő kerültek. A riasztott állapotban lévő tárgy a SIM kártya segítségével lokációs adatokat küld a szervernek. Ha a tojást megmozdítják, a szenzorok ezt érzékelik, a riasztó rendszer sípolni kezd és jelzést küld az alkalmazásnak, hogy baj van. A GPS vevő a műholdak alapján meghatározza a Beachegg koordinátáit és elküldi a pontos lokációt a szervernek, ami kommunikál a Beachegg applikációval. Riasztás esetén az üzemeltető strand, szálloda vagy fürdő biztonsági őrének telefonja megmutatja a tojás pontos pozícióját, valamint folyamatosan tárolja is azt, így lopás esetén pontosan visszakövethető, hogy merre haladt és hol van az utolsó ismert tartózkodási helye.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09