Három taggal bővült, OM-pályázatot nyert az ETIK

Kovács Attila, 2000. november 14. 19:20
Három jelentős új „ipari” taggal, az Antenna Hungáriával, a Compaqkal és az MTA SZTAKI-val bővült a Műegyetem és az ELTE által 1998-ban alapított, egyesületként működő Egyetemközi Távközlési és Informatikai Központ (ETIK).
Az új belépőkkel már nyolcra növekedett azon szervezetek száma, amelyek támogatják az infokommunikációs szektor k+f és az ehhez szorosan kapcsolódó oktatási tevékenységét. A belépőket bemutató sajtótájékoztatón, november 14-én az is elhangzott, hogy az Oktatási Minisztérium Informatikai Helyettes Államtitkársága által az egyetemek részére kooperációs kutatási központ témában kiírt pályázaton az ETIK abszolút első helyet szerzett, így várható, hogy állami támogatásban fog részesülni a következő években. Az egyesület anyagi bázisát továbbra is az ipari tagok 6 millió forint/év tagdíja biztosítja. Jelenleg tíz k+f téma van elfogadva, illetve kidolgozás alatt, ám közöttük találhatók közös csomópontok, a legtöbb téma a hálózatokkal foglalkozik.

Beck György (Compaq) azt hangsúlyozta, hogy az egyesület az agyelszívás ellen hat és követendő mintául szolgálhat más ágazatoknak, továbbá segítheti bizonyos corporate szintű Compaq-szoftverfejlesztések magyarországi megvalósulását. Tormási György (Antenna Hungária) kiemelte, az együttműködés révén fiatal, jó képességű szakembereket szerezhetnek. Inzelt Péter (MTA SZTAKI) szerint az együttműködés új módját adó ETIK abban is segít, hogy jelenlétüket előtérbe hozza.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50