50 milliós támogatás a fiataloknak az internet elérhetőségéért

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 16. 21:42
Jövőre várhatóan 50 millió forint költségvetési támogatásban részesül a fiatalok közösségeinek internetes elérhetőségét biztosító Hálózat az ifjúságért kht. az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM) büdzséjéből.
Ez az összeg duplája az idei támogatásuknak. Az ISM munkatársa, Szendrőné Oláh Panni ehhez azt is hozzátette: nem csak az anyagi forrásaik, a feladataik is jelentősen megnövekedtek. A nonprofit szervezet, amely az ISM számítógépes-kommunikációs programjában vállalt meghatározó szerepet, célul tűzte ki, hogy néhány év alatt a világhálóra kapcsolja Magyarország valamennyi ifjúsági közösségét. Ennek ellenére nem számítottak a tapasztalható óriási érdeklődésre. Eddig 1100 világhálós állomáspontot hoztak létre. Ezen belül félezer magyarországi ifjúsági szervezetnek biztosítottak elektronikus csatlakozást, de emellett szakmai és technikai tanácsadást is nyújtanak a jelentkezőknek. Céljuk elérése érdekében folyamatos pályázatot hirdetnek az ifjúsági szervezeteknek internetszolgáltatások biztosítására, melyre a www.ngo.hu internetes honlapon található e-mail címen továbbra is várják az érdeklődőket.

- A lehetőséget díjmentesen vehetik igénybe mindazok, akik már rendelkeznek a világhálós kapcsolatra alkalmas számítógéppel - tette hozzá. A szervezet jövő évi terveiről szólva elmondta: az esélyegyenlőség jegyében várhatóan az ifjúsági tárcával közösen pályázatot írnak ki, melyben számítógépes technikai hátteret kívánnak biztosítani a szegényebb ifjúsági közösségeknek számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05