A Kärcher a DXC felhő szolgáltatásával váltott valós idejű, intelligens IT-környezetre

forrás: Prím Online, 2017. július 26. 09:01

A dél-német székhelyű Kärcher a tisztítási technológiában elért világpiaci vezető szerepén túl úttörőnek mutatkozik a valós idejű adatelemzésben is. A Kärcher, a DXC Technology-val karöltve alakította át adatközpontjának SAP rendszerét, amely a felhőtechnológiának köszönhetően a jövőben nagy mennyiségű adattömegeket, üzleti mérőszámokat és piaci adatokat tud összehasonlítani. 

 A Kärcher, így valós időben sokkal magasabb szintű üzleti elemzésekre lesz képes. Mindezt a DXC Technology segítségével alakították ki úgy, hogy a meglévő adatállományt SAP HANA (High-Performance Analytic Appliance) környezetbe migrálták át.

 

“A jövő-orientált elemzések egyre nagyobb szerephez jutnak az üzleti életben, különösen a mi területünkön. A korábbi informatikai platformunk képes volt a historikus adatok kiértékelésére. A jövőben viszont valós idejű elemzésekre is képesek leszünk. Jelenleg több mint 2 ezer felhasználó, 67 országban használja a r vendszerünket – növekvő számban.” -mondta Prof. Dr. Matthias Mehrtens, a Kärcher informatikai rendszereiért felelős alelnöke.

 

A Kärcher teljes SAP infrastruktúráját a DXC felhő alapú megoldásával üzemelteti egy németországi adatfeldolgozó központból. „Mindössze 3 hónap alatt sikerült az SAP üzleti adattárház rendszereket – a Kärcher teljes tudásállományát – SAP HANA alapokra migrálni.” – mondta Jürgen Stauber, a DXC Németország ügyvezető igazgatója.

 

A projekt első lépése a meglévő SAP platform frissítése volt, ezt követően a csapat előkészítette a rendszert az SAP HANA-ra. Az implementációs fázisban a rendszer aktiválásával a hatékonyabb szegmentáció által csökkent a fő memória adatmennyisége. 

 

„Úgy érezzük, hogy az új rendszerrel és a DXC-vel a legjobb kezekben vagyunk - biztonsági, üzemeltetési és fejlesztési szempontból is” – mondta a Kärcher alelnöke.

 

“Az SAP HANA alapokon működő adattárak révén a Kärcher mára képessé vált a vásárlói attitűdök mélyebb megértésére és elemzésére. Minél több ügyféloldali adatot dolgozunk fel, annál célzottabban lehet a piaci igényekhez igazítani a termékeket és szolgáltatásokat.” – nyilatkozta az együttműködésről Jürgen Stauber, a DXC Németország igazgatója.

 

A Kärcher szándéka az SAP HANA kapacitások jövőbeli bővítésével a gyors in-memory technológiában rejlő lehetőségek kiaknázása, hiszen a vállalat szerint a historikus adatok elemzése már korántsem elég, mostantól a valós idejű elemzések készítésével törekszenek minél előre mutatóbb támogatást nyújtani ügyfeleiknek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05