A Kaspersky Lab Anti Targeted Attack platformja 100%-os védelmet nyújt az ICSA Labs szerint

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 3. 15:55

Az elmúlt évben minden negyedik vállalkozást ért célzott támadás, épp ezért a hatékony kibercsapda észlelő programok fontosabbak, mint valaha. A Kaspersky Lab Anti Targeted Attack platformja 100%-os eredményt ért el az ICSA Labs legfrissebb tesztelésén – különösen a kibercsapda fenyegetettségi szintjének detektálásában valamint a szigorú internetes biztonsági követelmények terén.

Az ICSA Labs „Advanced Threat Defense” (ATD) tesztje azokat a termékeket vizsgálja, amelyeket kifejezetten az új fenyegetések észlelésére fejlesztettek. Minden egyes ATD tesztciklus az adott terméket több száz különböző típusú próbának teszi ki, amely új fenyegetések, kevésbé ismert fenyegetések és ártalmatlan alkalmazások keverékéből áll. 

 

 

A tesztek 37 napos időtartama alatt és a mintegy 1104 db teszt futtatása során a Kaspersky Lab Anti Targeted Attack platformja mind az 585 rosszindulatú program-mintát azonosította, és nem jelentett be hamis pozitív eredményt. Ez az eredmény a hibátlan észlelés hatékonyságát ismerteti közel 600 db új és kevésbé ismert kibercsapda ellen. Ez a harmadik olyan alkalom, amikor a Kaspersky Lab terméke megfelel az ICSA Labs ATD tanúsítási tesztelési kritériumainak – és a negyedik eset, amikor a legjobb eredményeket hozza.

 

A vezető biztonsági intelligencia és fejlett gépi tanulási technológiák kombinációjával a Kaspersky Lab Anti Targeted Attack platformja ötvözi a hálózat- és végpontfelügyeletet, a fejlett sandbox  technológiát és a fenyegetés-intelligencia-vezérelt elemzést a különböző incidensekkel összhangban annak érdekében, hogy a célzott támadásokat gyorsan feltárják és elhárítsák.

 

A legutóbbi teszt folyamán a Kaspersky Lab Anti Targeted Attack platformja 100%-os hatékonysággal reagált minden egyes „támadási forgatókönyvre”, amelyet az ICSA Labs bemutatott. Ezek a „forgatókönyvek” egyedülállóak minden teszt alatt, és úgy tervezték, hogy imitálják a kiberbűnözők működését. A Kaspersky Lab versenytársai közül egyik sem ért el hasonló eredményt a hamis pozitív jelzés tekintetében.

 

  

"Az ICSA Labs az egyik legjobb független tesztelő intézet, ezért nagyon fontos számunkra, hogy megmérettessük termékeinket a piacon. A kiváló 99,44-os sikerességi ráta után sikerült elérnünk a 100%-os eredményt, valamint a téves riasztások kiváló azonosítását. Ez azt jelenti, hogy az új technológiák, mint például az intelligens viselkedés-elemzések és a gépi tanulási algoritmusokon alapuló védelmi rendszerek lehetővé teszik a Kaspersky Lab Anti Targeted Attack platformjának, hogy eredményesen védje az ügyfeleket a kiberfenyegetésektől minden alkalommal, függetlenül attól, hogy milyen jellegű a támadás.” – magyarázta Oleg Glebov, a Kaspersky Lab Anti Targeted Attacks Solution üzleti részlegének vezetője. 

 

Az ICSA Labs (International Computer Security Association) a Verizon cég független leányvállalata és már 1989. óta már teszteli és értékeli a kiberbiztonság megoldásokat. A Kaspersky Lab Anti Targeted Attack platform tesztjének részletes ismertetését ezen a linken olvashatja. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05